Duurzaam inzetbaarheids-onderzoek met de SLIM subsidie

 

Wil jij dat jouw bedrijf 80% van de kosten voor een duurzaam inzetbaarheidsonderzoek vergoed krijgt? Ontdek hoe de SLIM-subsidie jouw organisatie kan helpen om medewerkers duurzaam inzetbaar te maken, wat dit voor je bedrijf betekent en hoe je deze kans optimaal benut.

 

Informatie aanvragen

 

 Of lees meer over de SLIM subsidie!

Wat is duurzame inzetbaarheid?

 

Met de SLIM-subsidie voor duurzaam Inzetbaarheidsonderzoek kan jouw organisatie inzicht krijgen in de duurzame inzetbaarheid van medewerkers via een uitgebreide groepsanalyse, die kan worden uitgesplitst naar team, afdeling, leeftijdsgroep, functiegroep, locatie en leidinggevende. Ook kan je advies ontvangen over interventies die de duurzame inzetbaarheid van medewerkers vergroten. Verder kun je een gericht aanbod ontwikkelen voor medewerkers op het gebied van coaching, training, bevlogenheid, persoonlijke flexibiliteit, werkvermogen en balans, en loopbaanontwikkeling.

 

Organisatie doelen

Daarnaast krijg je inzicht in strategische HR-(beleids)-speerpunten om een aantrekkelijke werkgever te zijn en te blijven voor alle (toekomstige) generaties. Een nulmeting uitvoeren helpt om in de toekomst de effectiviteit van interventies en verbeteringen in duurzame inzetbaarheid en verzuim te kunnen vergelijken. Tot slot worden leidinggevenden getraind om goede gesprekken over duurzame inzetbaarheid te voeren en zo beter inzicht te krijgen in hoe zij dit kunnen stimuleren en borgen.

 

Medewerkersdoelen voor duurzame inzetbaarheid

 

Voor medewerkers betekent dit een persoonlijk rapport over hun duurzame inzetbaarheid met concrete inzichten in bevlogenheid, persoonlijke flexibiliteit, werkvermogen en balans, en loopbaanontwikkeling. Daarnaast krijgen ze een terugkoppelingsgesprek met hun leidinggevende om mogelijke vervolgstappen te bespreken. Dit alles leidt tot verbeterde vitaliteit en grotere duurzame inzetbaarheid.

Stappenplan voor duurzaam inzetbaarheidsonderzoek

Voorbereiding adviestraject

Het opstellen van een concept draaiboek met gedetailleerde stappen, verantwoordelijkheden, planning, contactpersonen en communicatie is essentieel. Dit draaiboek fungeert als een roadmap voor het gehele duurzaam inzetbaarheidsonderzoek,

Voorlichting over duurzame Inzetbaarheid

Kick-offbijeenkomsten voor alle medewerkers en specifieke voorlichtingsbijeenkomsten voor leidinggevenden over de duurzame Inzetbaarheidsscan.

Duurzame Inzetbaarheidsscans Uitvoeren

De duurzame inzetbaarheidsscans wordt uitgevoerd bij alle medewerkers om een gedetailleerd beeld te krijgen van hun huidige inzetbaarheid. Na het uitvoeren van de scans, worden de resultaten verzameld en geanalyseerd, waarna een rapport wordt opgesteld om de bevindingen te delen.

Training voor Leidinggevenden

Het aanbieden van een training om de terugkoppeling van de vragenlijst en gesprekken over duurzame inzetbaarheid professioneel te voeren.

Terugkoppelingsgesprekken met Medewerkers

Gesprekken op basis van de inzetbaarheidsscans.

Groepsanalyse opstellen

Voer een uitgebreide data-analyse uit op verschillende niveaus, zoals afdeling, leeftijd en functiegroep. Deze analyse helpt om trends en aandachtspunten binnen de organisatie te identificeren.

Rapportage over de Data-analyse

Interpreteer de verzamelde data en rapporteer de resultaten in een uitgebreid beleids- en interventieadvies. Deze rapportage bevat ook een managementsamenvatting die de belangrijkste bevindingen en aanbevelingen presenteert voor de organisatie.

Rapportage Bespreken

Bespreken van de managementrapportage met HR en andere stakeholders, en adviseren over mogelijke interventies.

Presentatie aan Medewerkers

Opstellen en presenteren van de rapportage en voortgang aan de medewerkers.

8,9
Klanten geven ons een gemiddeld cijfer van 8,9

Conclusie

Het uitvoeren van een duurzaam inzetbaarheidsonderzoek met behulp van de SLIM-subsidie biedt jouw organisatie de mogelijkheid gerichte interventies te ondernemen, zodat medewerkers langer gezond en met plezier blijven werken. De subsidie kan tot 80% van de kosten voor kleine ondernemingen en tot 60% voor middelgrote ondernemingen dekken, met een maximum van € 25.000,-. Dit maakt de investering niet alleen haalbaar, maar ook financieel aantrekkelijk. Begin vandaag nog met de eerste stap en investeer in de toekomst van jouw organisatie.

 

Heb je interesse in een duurzaam inzetbaarheidsonderzoek met de SLIM subsidieregeling? Klik dan op de button hieronder!

 

Informatie aanvragen