Duurzame inzetbaarheid

 

De talenten van medewerkers optimaal benutten, zodat zij in gezondheid en met plezier kunnen werken. Nu en in de toekomst.

Wil je vitale en bevlogen medewerkers die van toegevoegde waarde zijn voor de organisatie? Wil je het verzuim terugbrengen en de mobiliteit c.q. veranderingsbereidheid van de medewerkers vergroten? Wil je inzicht in het potentieel van je medewerkers en hoe je deze kunt inzetten om jouw doelstellingen te bereiken?

 

Freudenberg helpt organisaties bij de implementatie van duurzame inzetbaarheid. Dit kan op verschillende manieren, afhankelijk van de speerpunten van jouw organisatie. Wij zetten hiervoor diverse middelen in, bijvoorbeeld een specifiek voor duurzame inzetbaarheid ontwikkelde vragenlijst met een uitgebreide rapportage en leiden het management op om deze vragenlijst te bespreken met de medewerker. Deze vragenlijst kan je in de toekomst weer afnemen om zo een vergelijking te maken en te onderzoeken of de interventies op het gebied van duurzame inzetbaarheid en verzuim, die zijn ingezet vanuit het management, ook daadwerkelijk voor verbeteringen hebben gezorgd.

 

Ook een medewerkerstevredenheidsonderzoek en coaching op vitaliteit kunnen ingezet worden. Wij zorgen er samen met jou voor dat duurzame inzetbaarheid binnen jouw organisatie, het lijnmanagement en het HR-beleid geborgd gaat worden en helpen je mee in denken over interventies en andere oplossingen.

 

Wij maken ook gebruik van ESF subsidies en nemen daarbij alle administratieve rompslomp voor onze rekening in samenwerking met Boonstoppel. Dit kan tot 50% van de kosten besparen.

 

Vrijblijvend adviesgesprek

8,9
Klanten geven ons een gemiddeld cijfer van 8,9

Doelen en resultaten van het traject

 

  • Inzicht in de duurzame inzetbaarheid van de medewerkers voor nu en op termijn, om speerpunten, kpi’s en interventies vast te stellen.
  • Je ontvangt een advies welke interventies de duurzame inzetbaarheid van de medewerkers kunnen vergroten.
  • Je weet hoe je verzuim kan terugdringen en hoe je verzuimpreventie kunt implementeren in je organisatie.
  • Je leert hoe je de mobiliteit c.q. veranderingsbereidheid van je medewerkers kunt vergroten.
  • Je krijgt inzicht in het potentieel van jouw werknemers en hoe je deze kunt inzetten om de doelstellingen te kunnen bereiken.
  • Je leert hoe intern potentieel te benutten door het opzetten van intern loopbaanbeleid en traineeships.
  • Je krijgt inzicht in en kan anticiperen op doorstroom en uitstroom.

 

De kosten zijn op aanvraag. Er wordt een vrijblijvend intakegesprek ingepland. Vervolgens ontvang je een maatwerk voorstel met de gewenste doelen en resultaten en het investeringsoverzicht.

 

OVAL

Freudenberg is aangesloten bij OVAL (Organisatie voor Vitaliteit, Activering en Loopbaan). OVAL is een branchevereniging voor organisaties die zich inzetten voor duurzame inzetbaarheid van werkend Nederland. Freudenberg voldoet aan de door OVAL opgestelde doelstellingen en kwaliteitseisen. Voor meer informatie over de kwaliteitseisen of de vereniging kunt u terecht op www.oval.nl.

 

 

Informatie aanvragen

<!-- End Google Tag Manager (noscript