Subsidieregeling

 

Met SLIM subsidie (max € 25.000,-) investeren in de ontwikkeling van je personeel en je organisatie.

 

Wil jij jouw organisatie eens onder de loep nemen? Ben je benieuwd welke zaken goed georganiseerd zijn binnen jouw bedrijf en welke zaken juist beter kunnen? Of wil je je de vaardigheden van jouw werknemers een boost geven, zodat het bedrijf ook verder kan ontwikkelen? Organisatieadvies kan daar bij helpen! En hoe mooi is het, dat de SLIM-subsidieregeling een groot deel van deze financiering op zich kan nemen.

Interesse?

De adviseurs van Freudenberg begeleiden je graag door de organisatie door te lichten en een toekomstgericht opleidings- en organisatie-ontwikkelplan te maken. Het plan bevat een maatwerkadvies waar je direct mee aan de slag kunt.

 

Vrijblijvend adviesgesprek

8,9
Klanten geven ons een gemiddeld cijfer van 8,9

Mogelijkheden SLIM-subsidieregeling

De SLIM regeling heeft als doel om leren en ontwikkelen te stimuleren binnen het mkb. Freudenberg doet mee aan dit initiatief en helpt organisaties graag verder!

 

Wat betekent dit concreet? Het traject kan bestaan uit verschillende onderdelen:

 • Organisatieplan: De doorlichting van de onderneming uitmondend in een opleidings- of ontwikkelplan gericht op het inzichtelijk maken van de scholingsbehoefte vanuit het perspectief van de onderneming. Vraagstukken die hierbij aangepakt worden zijn bijvoorbeeld:
  1. het vormen van een visie;
  2. het onderzoeken van de duurzame inzetbaarheid;
  3. het in kaart brengen van de huidige en gewenste situatie.
 • Advies in loopbaan en ontwikkeling: Om tot een loopbaan- of ontwikkeladvies te komen wordt bijvoorbeeld gestart met een traject waarin gekeken wordt naar het huidige werk van de medewerker of een loopbanscan of een P.R.E.T. Werkt! traject. Een loopbaan- of ontwikkeladvies stimuleert werknemers om actief na te denken over hun toekomst. Dit helpt jou als ondernemer ook weer bij het vitaal houden van medewerkers en kan daarnaast behulpzaam zijn voor de strategische planning van je bedrijf.
 • Implementatieplan loopbaan en ontwikkeling: Het ondersteunen en begeleiden bij het ontwikkelen of invoeren van een methode in de onderneming die medewerkers in de onderneming stimuleert hun kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen tijdens het werk; dit kan gedaan worden door opzetten van een HR cyclus, introduceren van 360 graden feedback of groei cyclus met bijbehorende workshops voor implementatie.

 

Het project mag bestaan uit werkzaamheden die vallen onder een van deze drie categorieën. Of een combinatie daarvan.

Voorwaarden SLIM regeling

Het bedrijf moet economische activiteiten uitvoeren en er moet (vennootschaps-)belasting afgedragen worden. Maximale subsidie: € 25.000,-. Twijfels? Vraag het ons!

 

Wat wordt vergoed?

80% van de subsidiabele kosten (voor een kleine onderneming) en 60% van de subsidiabele kosten (voor een middelgrote onderneming). De subsidieaanvraag doet Freudenberg samen met Vindsubsidies. Zij hanteren 15% succesfee van het subsidiale deel van de offerte. 

 

Welke bedrijven vallen onder de regeling?

 • Kleine ondernemingen zijn: minder dan 50 man personeel en minder dan 10 miljoen omzet of balans totaal.
 • Middelgrote ondernemingen zijn: minder dan 250 man personeel en minder dan 50 miljoen omzet.

 

 

Informatie aanvragen

Looptijd regeling

 • In 2022 kunnen SLIM-aanvragen ingediend worden van 1 tot en met 30 september. De aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Bij overschrijding van het subsidieplafond wordt de behandelvolgorde op basis van loting vastgesteld. Eén bedrijf mag in elke periode een aparte aanvraag indienen.
 • Je kunt direct na het voorstel starten, maar hebt dan geen garantie op de subsidie. Of je kunt de starttermijn 4 maanden na indiening vaststellen, dan heb je duidelijkheid of je de subsidie krijgt. Je hebt 1 jaar de tijd voor de uitvoering na toekenning.