SLIM subsidieregeling

 

Met subsidie (max € 24.999) investeren in de ontwikkeling van je personeel en je organisatie.

 

Zou je meer richting willen geven aan je organisatie? Wil je een strategisch plan? Heb jij vragen als: waar willen wij over vijf jaar staan? Wat hebben we hiervoor nodig? Hoe kunnen we onze organisatie beter inrichten? Hoe kunnen we onze medewerkers ontwikkelen en begeleiden in hun loopbaan? Of lopen jullie tegen bepaalde zaken aan? 

De adviseurs van Freudenberg begeleiden jullie graag door je organisatie door te lichten en een toekomstgericht opleidings- en organisatie-ontwikkelplan te maken. Het plan bevat een maatwerkadvies waar je direct mee aan de slag kunt.

 

Vrijblijvend adviesgesprek

 

 

Mogelijkheden SLIM Subsidieregeling

De SLIM regeling heeft als doel om leren en ontwikkelen te stimuleren binnen het mkb (en specifiek in grootbedrijven in de landbouw-, horeca- of recreatiesectoren). Freudenberg doet mee aan dit initiatief en helpt organisaties graag verder!

 

Wat betekent dit concreet? Het traject kan bestaan uit verschillende onderdelen:

 

 • Organisatieplan: de doorlichting van de onderneming uitmondend in een opleidings- of ontwikkelplan gericht op het inzichtelijk maken van de scholingsbehoefte vanuit het perspectief van de onderneming. Vraagstukken die hierbij aangepakt worden zijn bijvoorbeeld:
  1. het vormen van een visie;
  2. het onderzoeken van de duurzame inzetbaarheid;
  3. het in kaart brengen van de huidige en gewenste situatie.

 

 • Advies in loopbaan en ontwikkeling: Om tot een loopbaan- of ontwikkeladvies te komen wordt bijvoorbeeld gestart met een traject waarin gekeken wordt naar het huidige werk van de medewerker of een loopbanscan of een P.R.E.T. Werkt! traject. Een loopbaan- of ontwikkeladvies stimuleert werknemers om actief na te denken over hun toekomst. Dit helpt jou als ondernemer ook weer bij het vitaal houden van medewerkers en kan daarnaast behulpzaam zijn voor de strategische planning van je bedrijf.

 

 • Implementatieplan loopbaan en ontwikkeling: Het ondersteunen en begeleiden bij het ontwikkelen of invoeren van een methode in de onderneming die medewerkers in de onderneming stimuleert hun kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen tijdens het werk; dit kan gedaan worden door opzetten van een HR cyclus, introduceren van 360 graden feedback of groei cyclus met bijbehorende workshops voor implementatie.

 

Het project mag bestaan uit werkzaamheden die vallen onder een van deze drie categorieën. Of een combinatie daarvan.

8,9
Klanten geven ons een gemiddeld cijfer van 8,9

Voorwaarden SLIM regeling

Het bedrijf moet economische activiteiten uitvoeren en er moet (Vennootschaps-)belasting afgedragen worden. Bij twijfel? Vraag het ons!

 

Maximale subsidie: € 24.999,-. Voor landbouwbedrijven wordt deze subsidie afgetopt op € 20.000,-.

 

Wat wordt vergoed?

80% van de subsidiabele kosten (voor een kleine onderneming) en 60% van de subsidiabele kosten (voor een middelgrote onderneming, samenwerkingsverband of grootbedrijf in de landbouw- horeca- of recreatiesector). De subsidieaanvraag doet Freudenberg samen met Boonstoppel. De indienfee (maximaal € 750,-) wordt bij gunning verrekend met de succesfee, die bedraagt 15% van het subsidiabele bedrag.

 

Welke bedrijven vallen onder de regeling?

 • Kleine ondernemingen zijn: minder dan 50 man personeel en minder dan 10 miljoen omzet of balans totaal.
 • Middelgrote ondernemingen zijn: minder dan 250 man personeel en minder dan 50 miljoen omzet.

 

Looptijd regeling

 • In 2021 kunnen SLIM-aanvragen ingediend worden van 2 tot en met 31 maart en van 1 tot en met 30 september. De aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Bij overschrijding van het subsidieplafond wordt de behandelvolgorde op basis van loting vastgesteld. Een bedrijf mag in elke periode een aparte aanvraag indienen.
 • Je kunt direct na het voorstel starten, maar hebt dan geen garantie op de subsidie. Of je kunt de starttermijn 4 maanden na indiening vaststellen, dan heb je duidelijkheid of je subsidie krijgt. Je hebt 1 jaar de tijd voor de uitvoering na toekenning.

 

De subsidieaanvraag doet Freudenberg samen met Boonstoppel. Heb je interesse? Vul dan uiterlijk 1 september 2021 ons contactformulier in of mail ons op [email protected].

 

 

Informatie aanvragen