Leidinggeven

 

Het ontwikkelen van vaardigheden, zodat je groeit als leidinggevende

 

De training leidinggeven is speciaal voor beginnende leidinggevenden, teamleiders of leidinggevenden die wel al een tijd de functie bekleden maar handvatten missen. De training bestaat uit zelfinzicht, visie op de rol met aandacht voor hoe de rol ingevuld kan worden ten aanzien van leiderschap aan het individu en het team als geheel. Dit gecombineerd met alle performance gesprekken die horen bij de HR-cyclus: bilaterale overleggen, verwachtingsmanagement, ontwikkelgesprekken, functionerings- en verzuimgesprekken.  De training biedt theoretische kennis over vaardigheden die ook praktisch geoefend worden aan de hand van zelf ingebrachte situaties.

 

Vrijblijvend adviesgesprek

Wat gaan we doen met de training leidinggeven

 

De training leidinggeven bestaat uit twee dagdelen en een terugkomdag. Tijdens de training worden deelnemers intensief begeleid in hun leiderschapsontwikkeling. De training leidinggeven start met een warm welkom en verdiepende kennismaking, gevolgd door een werk gerelateerde persoonlijkheidsvragenlijst om inzicht te verschaffen in individuele persoonlijkheidskenmerken. Deelnemers verkennen hun visie op de toekomst en op leidinggeven.

 

Tijdens de trainingsdagen worden verschillende aspecten van leidinggeven behandeld, zoals het voeren van performancegesprekken met individuele medewerkers en de toepassing van Lencioni’s theorie voor effectief teammanagement. Theorieën over feedback geven en ontvangen, de Roos van Leary en het oefenen van lastige gesprekken worden toegepast tijdens de  training leidinggeven. Deze onderdelen versterken de praktische vaardigheden van de deelnemers. De terugkomdag biedt verdieping op de geleerde theorieën en modellen, waarbij deelnemers hun eigen casuïstiek inbrengen en kunnen sparren over dilemma’s, wat bijdraagt aan leiderschapsontwikkeling.

 

Wil je meer weten over de overige IT trainingen? Bekijk ons IT trainingspakket!

Wat zijn de resultaten van de training leidinggeven?

 

Na de training leidinggeven hebben de deelnemers een diepgaand inzicht ontwikkeld in waar ze vandaan komen en welke patronen zij herkennen in het heden. De deelnemer kan herkennen of deze patronen nu wel of niet effectief zijn. De deelnemers beschikken over objectief inzicht in hun persoonlijkheid dankzij een persoonlijkheidsvragenlijst en hebben helderheid over hun huidige tevredenheid en eventuele dingen die ze missen. Met een duidelijke visie op de toekomst weten de deelnemers waar ze naartoe willen.

Bovendien kennen de deelnemers door de training leidinggeven de theorieën van feedback geven en ontvangen en hebben ze de Roos van Leary en Lencioni omarmd. De deelnemers leren tijdens de training leidinggeven van elkaar door lastige gesprekken te voeren aan de hand van deze modellen, wat niet alleen bijdraagt aan hun persoonlijke groei maar ook aan een effectievere communicatie binnen het team.

 

Vrijblijvend adviesgesprek

8,9
Klanten geven ons een gemiddeld cijfer van 8,9

Heb je een vraag over ons aanbod, onze werkwijze of wil je een training op maat?

 

Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

<!-- End Google Tag Manager (noscript