Visie van startende manager over positionering

 

In deze blog vertelt een startende manager over de leerzame valkuilen die ze heeft ervaren. Vervolgens worden de uitdagingen en de waardevolle lessen benoemd over de positionering.

Leerzame valkuilen van een startende manager ten aanzien van positionering.

 

Vandaag neem ik jullie mee op een persoonlijke reis met valkuilen die ik als startende manager, inmiddels 35 jaar gelden heb ervaren bij het streven naar de juiste positionering binnen mijn rol. Het is belangrijk om dit onder ogen te zien, te leren van gemaakte fouten en te groeien. Dus, laten we samen een kijkje nemen in de uitdagingen die ik heb overwonnen en de waardevolle lessen die ik heb geleerd over positionering.

 

1. Te snel willen veranderen: In mijn enthousiasme om stempels van vernieuwing en vooruitgang te drukken en mijzelf te bewijzen, ben ik wellicht te snel van start gegaan met veranderingen binnen de organisatie waar ik toen werkte. Dit leidde tot verwarring en weerstand bij het team. Ik besefte al snel dat ik de tijd had moeten nemen om eerst de bestaande dynamiek te begrijpen en draagvlak te creëren voordat ik me kon positioneren en veranderingen doorvoerde. Leer: Het is essentieel om geduldig te zijn en te luisteren naar de behoeften en zorgen van het team voordat je wijzigingen implementeert.

 

2. Onvoldoende communicatie: Een van mijn grootste misstappen tijdens de positionering was het niet voldoende communiceren van mijn visie en plannen aan het team. Hierdoor ontstonden misverstanden en onzekerheid over de richting. Leer: Het is cruciaal om open en transparant te zijn, zodat eenieder aangehaakt kan blijven en er duidelijkheid is.

 

3. Gebrek aan betrokkenheid bij het team: In mijn gedrevenheid om te presteren, vergat ik soms het belang van teambetrokkenheid. Ik nam beslissingen zonder de input van mijn teamleden te vragen, wat resulteerde in ontevredenheid. Het besef dat een succesvolle positionering ook afhankelijk is van het samenbrengen van diverse ideeën binnen het team was een belangrijke les. Leer: Actieve betrokkenheid van het team bij besluitvorming bevordert niet alleen een positieve werkomgeving, maar zorgt er ook voor dat alle perspectieven worden overwogen. Het is belangrijk om te beseffen dat fouten onvermijdelijk zijn, vooral in een nieuwe managementrol. Het verschil zit in de bereidheid om te leren. Door deze valkuilen te erkennen en eruit te leren, ben ik gegroeid in die rol en heb ik samen met mijn team de juiste koers gevonden en zijn we als team gegroeid.

<!-- End Google Tag Manager (noscript