Executive coaching

 

Een leider is iemand die de weg kent, de weg volgt en de weg laat zien.

 

Zoek je iemand die jou de juiste feedback kan geven, je helpt tot vernieuwende inzichten te komen, die jou scherp houdt, om zo jouw effectiviteit als leider te vergroten?

 

Met executive coaching ga je leren hoe je het beste in jezelf en anderen naar boven haalt, een krachtige visie kan neerzetten, welk nieuw gedrag je nodig hebt om veranderingen te leiden en hoe je kan bouwen op de kracht van anderen.

Onze aanpak

 

Onze aanpak is hierbij op maat: elke leider is anders en heeft zijn eigenaardigheden. Waar loop je tegenaan als het gaat om leidinggeven? Wat wil je bereiken in jouw effectiviteit? Of wil je jouw leidinggevende capaciteiten een boost geven? Het kan ook gaan over dat je graag wilt sparren met coaches die veel ervaring hebben in het leidinggeven en managen van teams en eigenwijze professionals. We onderzoeken in welke context je werkt en welke impact deze op jou heeft. Hierin nemen we ook mee welke opdracht jij hebt binnen de organisatie, moet je bijvoorbeeld saneren, bouwen, enz.? Wij coachen jou graag op het onderzoeken en behouden van jouw eigenheid en effectiviteit als leidinggevende.

 

Executive coaching is geschikt voor managers, senior managers, bestuurders, ondernemers en hun teams.

 

Vrijblijvend adviesgesprek

 

 

Leiderschapsstijlen – Situationeel leidinggeven

 

Is de uitkomst van jouw opdracht aan medewerkers niet altijd hetgeen jij ervan verwacht? Verbaas je je soms dat zaken anders lopen dan jij had verwacht? Of vind je het lastig om te schakelen naar een andere leiderschapsstijl als je merkt dat jouw stijl niet werkt?

 

Tijdens de coaching geven we je inzicht in jouw voorkeurs leiderschapsstijl en waarom die stijl je voorkeur heeft. Maar ook waarom je weg blijft bij andere stijlen en welke gedachten je daarin belemmeren. We coachen jou zodat je alle leiderschapsstijlen kunt hanteren en toepassen. Het doel is dat je effectief wordt in jouw leiderschap en je je daar ook prettig bij voelt.

 

 

Visie op je rol

 

Wat vind je belangrijk in jouw manier van leidinggeven? Wat mogen anderen van jou verwachten? Wat verwacht je met jouw leiderschap te bereiken? Wat maakt iemand een goede leider? Wat laat jij dagelijks zien en horen om jouw visie op leidinggeven in de praktijk zichtbaar te maken? Welke vaardigheden heb je al in huis en welke kan je nog verder ontwikkelen?

 

Jouw visie op leiderschap helder krijgen, helpt je om het grotere doel voor ogen te houden en er een succes van te maken. Samen gaan we jouw visie op positionering concreet vaststellen en vertalen naar gedrag in verschillende werksituaties. We onderzoeken welke vaardigheden je al in huis hebt en welke je nog verder kan ontwikkelen.

 

 

Effectief beïnvloeden en communiceren

 

Vind je het lastig om anderen te bereiken en mee te krijgen met jouw ideeën? Wil jij leren hoe je anderen kunt beïnvloeden zonder de relatie te schaden? Succesvol omgaan met weerstand, zonder je zin door te drukken? Hoe je anderen in beweging kunt krijgen?

 

Samen met de coach ga je dit onderzoeken en oefenen. Ook kijken we op basis van systemisch werk wat je weerhoudt om in bepaalde situaties anderen te beïnvloeden. Je krijgt hiermee inzicht in de verschillende mogelijkheden en ruimte om ander gedrag te laten zien. Je kent jezelf beter en kent je voorkeursstijl, alsook wat andere stijlen voor je kunnen betekenen en hoe je dit toe kunt passen. Zodat jij effectiever wordt in je beïnvloeding en beter kunt aansluiten bij de ander.

 

 

Ondernemersopstelling

 

Is er onrust in je bedrijf of een team en weet je niet exact waar dit door komt? Sta je voor een keuze en twijfel je wat te doen? Ervaar je blokkades in het maken van bepaalde stappen? Of loop je vast en lukt het je niet om daaruit te komen?

 

Opstellingen laten zien en ervaren wat er op een dieperliggende laag speelt. De methodiek komt voort uit het systemisch werken. Door middel van het opstellen van de organisatie context, kun je niet zichtbare verbanden tussen collega’s, taak en leidinggevende en eventuele knelpunten ontdekken, erkennen en wellicht begrijpen. Dit geeft ruimte voor rust en het inzetten van effectiever gedrag of het maken van keuzes.

 

De kosten zijn op aanvraag. Bovengenoemde trajecten kunnen uiteraard gecombineerd worden, precies zoals bij jouw vraagstelling past. Er wordt een vrijblijvend intakegesprek ingepland. Vervolgens ontvang je een maatwerk voorstel met de gewenste doelen en resultaten en het investeringsoverzicht.

 

 

Informatie aanvragen

8,9
Klanten geven ons een gemiddeld cijfer van 8,9