Management development IT

 

Ontwikkel je managementvaardigheden en krijg een boost in je carrière 

 

Het management development traject is er voor managers in de IT die een flinke boost mogen krijgen in hun managementvaardigheden. Dit traject is gericht op managers die ervaring hebben in de rol maar meer verdieping willen. Zo kunnen zij bijvoorbeeld klaargestoomd worden om gewenste organisatieveranderingen door te voeren, een nieuwe positie te bekleden in het hoger management, maar het traject kan ook ingezet worden om managementteams beter te laten samenwerken. Het traject wordt zo vorm gegeven dat duurzame resultaten bereikt kunnen worden en ingebed zullen worden in het leiderschap. Een concept programma is weergegeven, zoals gezegd kan dit op maat vormgegeven worden. 

 

Vrijblijvend adviesgesprek

Wat gaan we doen met de training management development?

 

De training management development is een uitgebreide training van 14 dagen en biedt een verkenning van diverse leiderschapsthema’s en persoonlijke ontwikkeling voor managers in de IT.

 

De Inhoud van de training management development is als volgt:

 

  • 2 uur: Introductiebijeenkomst met stakeholders
  • 4 uur: Startbijeenkomst met de deelnemers: waarin het theoretisch kader, het buddysysteem en de manier van werken wordt uitgelegd
  • 2 dagen: Zelfinzicht en vertrouwen: persoonlijkheidsvragenlijst, verdiepende kennismaking, inzicht in leiderschapsstijl, aannames en projectie, feedback en gesprekstechnieken.
  • 2 dagen: Verandermanagement, stress en plezier: temperamenten, leidinggeven aan verandering, actief oefenen met ontwikkelpunten, omgaan met weerstand, omgaan met stress: tips en tricks.
  • 2 dagen: Samenwerking en conflicten: verwachtingen afstemmen en managen, weten hoe samen te werken en te communiceren, kennis over conflictmanagement, automatisch en dienend gedrag. Theorie van Levin en Killman.
  • 2 dagen: Betrokkenheid, beïnvloeding en leidinggeven: inzicht in lastige gesprekstechnieken, theorieën over beïnvloeden: de Fuik en TA, proces- en betrekkingsniveau, situationeel leidinggeven. Hoe maak je de onderstroom bespreekbaar.
  • 2 dagen: Verantwoordelijkheid en resultaten: inzicht in verschillende medewerkersgesprekken die er zijn, ambities, loopbaanstrategieën, levensfasen, verzuimgesprekken, slechtnieuwsgesprekken, dynamiek in arbeidsrelaties en effecten daarvan op leiderschap.
  • 2 dagen: Timemanagement, netwerken en andere thema’s: hebben inzicht in werkdruk, planning en organisatie en timemanagement, inzicht in kwaliteit van werk, tips en tricks voor netwerken, kennis en kunde over organisatie thema’s.

1 dag: Afsluitingsdag: eindopdracht, jaarplan, evaluatie.

 

Wil je meer weten over de overige IT trainingen? Bekijk ons IT trainingspakket!

Wat zijn de resultaten van de management development training IT ?

 

Na de uitgebreide 14-daagse management development training hebben de deelnemers ontwikkeling doorgemaakt op persoonlijkheids-, competentie- en vaardigheidsniveau. De ontwikkeling wordt planmatig aan de hand van de Freudenberg opgestelde ‘Organisatie competentiechecklist’ vormgegeven en bijgehouden. De deelnemers zijn in staat om hun team effectief te leiden, te ontwikkelen en alle relevante werkgeversgesprekken te voeren, terwijl ze ook de duurzame inzetbaarheid van medewerkers kunnen stimuleren. Deelnemers weten om te gaan met eventuele irrationele overtuigingen die de ontwikkeling in de weg kunnen staan en deze zijn in de individuele supervisie opgepakt en de deelnemers hebben geleerd deze te hanteren. De deelnemers kunnen zelfstandig intervisiebijeenkomsten leiden voor voortdurende ontwikkeling op team- en individueel niveau. Het leer-buddy systeem ondersteunt hun voortdurende groei, en ze hebben zowel individuele eindopdrachten als een gezamenlijke opdracht voltooid, wat positieve ontwikkelingen heeft teweeggebracht voor de organisatie.

 

Vrijblijvend adviesgesprek

 

8,9
Klanten geven ons een gemiddeld cijfer van 8,9

Heb je een vraag over ons aanbod, onze werkwijze of wil je een training op maat?

 

Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

<!-- End Google Tag Manager (noscript