Hybride leiderschap IT

 

Het verbeteren van leiderschap in het hybride werkveld

 

Hybride werken is anno nu een werkvorm die eerder regel is dan noodzaak. Dit vraagt deels aanvullende kwaliteiten op het leiderschap. Belangrijke thema’s zijn: hoe geef je richting op afstand? Hoe geef je ruimte? Wanneer geef je teveel ruimte en wanneer te weinig? Hoe stem je dan verwachtingen af en hoe kun je die het beste monitoren? De training hybride leidinggeven is een aanvullende training op de training leidinggeven en biedt handvatten hoe je meer in verbinding te staan met jouw medewerker, het team en de organisatie.

 

Vrijblijvend adviesgesprek

Wat gaan we doen met training hybride leiderschap?

 

De tweedaagse training over hybride leiderschap gaat over de betekenis van hybride leiderschap en het verbinden op drie niveaus.

Op dag 1 van de training staat de betekenis van hybride leiderschap centraal, waarbij de verwachtingen en het programma afgestemd wordt. Tijdens de eerste dag wordt het beleid voor hybride werken in de organisatie van de deelnemer in kaart gebracht en het theoretische kader verkend. Tijdens de training over hybride leiderschap zijn er interactieve sessies waarin dilemma’s en kansen worden behandeld, terwijl leiderschapstransitie wordt besproken met de nadruk op het loslaten van het oude en het omarmen van het nieuwe. De dag wordt afgesloten met de visie op hybride leiderschap, waarbij deelnemers leren hoe ze richting kunnen geven, hun eigen houding kunnen bepalen en persoonlijke doelen en ontwikkelkansen kunnen formuleren.

 

Op dag 2 richt de training zich op het creëren van verbinding op drie niveaus. De vier competenties van hybride leiderschap worden behandeld en toegepast in de praktijk met de oefening ‘Verkeerd verbonden’. Deelnemers maken tijdens de training  een verbindingsanalyse door een mind-map te creëren van hun digitale en analoge netwerken op team-, collegiaal- en organisatieniveau. De training sluit af met het delen van concrete doelen en belangrijke speerpunten voor het creëren van verbinding met hybride werken. Tot slot eindigt de training met een  wrap-up, evaluatie en een afronding, waarmee de deelnemers instaat zijn om hybride leiderschap effectief toe te passen in hun organisatie.

 

Wil je meer weten over de overige IT trainingen? Bekijk ons IT trainingspakket!

Wat zijn de resultaten van hybride leiderschap?

Na de tweedaagse training hybride leiderschap weten de deelnemers hoe ze hun ontwikkelde vaardigheden kunnen toepassen om het hybride werkbeleid effectief te vertalen naar hun afdeling. De deelnemers weten hoe ze zichzelf tot hybride werken en de implementatie van het beleid, en ze hebben een duidelijke visie ontwikkeld op zichzelf in relatie tot de vier thema’s en de benodigde competenties voor hybride leiderschap.

De deelnemers zijn in staat om verschillende belangen en dilemma’s van hybride werken bespreekbaar te maken. De deelnemers begrijpen door de training hybride leiderschap hoe ze effectief verbinding kunnen leggen op individueel, team- en organisatieniveau. Bovendien hebben ze de vaardigheden om medewerkers de benodigde aandacht te geven, hen betrokken en geïnspireerd te houden, waardoor de juiste resultaten binnen het hybride werken worden behaald.

 

Vrijblijvend adviesgesprek

 

8,9
Klanten geven ons een gemiddeld cijfer van 8,9

Heb je een vraag over ons aanbod, onze werkwijze of wil je een training op maat?

 

Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

<!-- End Google Tag Manager (noscript