Gevorderde training communicatieve vaardigheden

 

Het verbeteren van de interne en externe communicatie.

 

De gevorderde training communicatieve vaardigheden is geschikt voor deelnemers die een verdieping willen in communicatievaardigheden en anderen effectiever willen beïnvloeden. Wanneer de gevorderde training gevolgd wordt, wordt ervan uit gegaan dat de basisvaardigheden aanwezig zijn. De gevorderde training zal ingaan op de eigen stijl van communiceren, het gewenste en ongewenste effect daarvan en hoe de deelnemer(s) anderen effectief kunnen beïnvloeden. Door de gevorderde training communicatieve vaardigheden krijgen deelnemers inzicht in hun eigen projecties ten aanzien van communicatie. Deze communicatie training is uitermate geschikt voor inhoudelijk vak volwassen medewerkers, professionals met twee à drie jaar werkervaring, medior consultants, (startende) managers of ervaren professionals die opfrissing willen op het gebied van communicatie. 

 

Vrijblijvend adviesgesprek

Wat gaan we doen met de gevorderde training communicatie vaardigheden?

De gevorderde training communicatieve vaardigheden bestaat uit twee dagdelen durende training en biedt een interactieve en leerzame ervaring gericht op het verbeteren van de communicatie vaardigheden. Het programma begint met een welkom en een kennismaking tussen de deelnemers en trainers, gevolgd door een energizer om de onderlinge interactie te bevorderen en de energie te verhogen.

 

Door de deelnemers zal er vragenlijst ingevuld worden om inzicht te krijgen in hun eigen communicatievoorkeuren. Vervolgens zullen de deelnemers meegenomen worden in de dierlijke temperamenten. Er wordt gekeken karaktertypes en hun communicatiestijlen. Deze punten worden theoretisch behandeld en praktisch worden geoefend.

 

Tot slot richt de gevorderde training communicatieve vaardigheden zich op het toepassen van communicatie vaardigheden in specifieke situaties. Deelnemers krijgen de gelegenheid om verschillende eigen situaties te oefenen met behulp van een acteur, waardoor ze de geleerde vaardigheden in de praktijk kunnen toepassen. Tijdens de communicatie training wordt er gebruik gemaakt van het boek “Wie temt het beest in jou?” Dit boek fungeert als leidraad voor het begrijpen en beheersen van de communicatie met verschillende karakters.

 

Wil je meer weten over de overige IT trainingen? Bekijk ons IT trainingspakket!

Wat zijn de resultaten van de gevorderde communicatie training?

 

Na de afronding van de gevorderde training communicatieve vaardigheden hebben de deelnemers inzicht in hun voorkeursstijl van communicatie en hebben de deelnemers inzichten in andere communicatie stijlen. De deelnemers kunnen na de gevorderde communicatie training verschillende communicatie typen herkennen bij zichzelf en anderen en weten hoe ze deze kunnen beïnvloeden. De deelnemers hebben na hun participatie aan de training een dieper inzicht in de toegevoegde waarde van de aangeleerde communicatie vaardigheden. Hierdoor ervaren de deelnemers meer impact en komen zij helderder over in hun communicatie. Tot slot stelt de communicatie training IT’ers in staat om effectiever te zijn in de communicatie en hun vaardigheden beter te benutten, zodat ze zaken voor elkaar krijgen. Alle geleerde vaardigheden zullen door de deelnemers toegepast kunnen worden in het werkveld.

 

Vrijblijvend adviesgesprek

 

8,9
Klanten geven ons een gemiddeld cijfer van 8,9

Heb je een vraag over ons aanbod, onze werkwijze of wil je een training op maat?

 

Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

<!-- End Google Tag Manager (noscript