Temperamentenspel

Een ontdekkingsreis naar de vier dierlijke temperamenten

Succesvol kunnen functioneren hangt af van je dierlijke temperament en hoe je deze inzet.

 

Als je de verschillende temperamenten kent en herkent in de mensen om je heen, kun je de communicatie op ze afstemmen en ze makkelijker beïnvloeden. Hiermee voorkom je weerstand en creëer je wederzijds begrip, wat in een prettigere samenwerking resulteert. Het temperamentenspel bevat twee dozen; de ene bevat de talenten en valkuilen en in de ander vind je de uitdagingen en allergieën.

In dit spel zijn de vier temperamenten gecombineerd met 25 persoonlijkheidseigenschappen en geïllustreerd met een uitspraak. Per persoonlijkheidseigenschap zijn er vier kaarten, voor ieder temperament één. Op de voorkant (groen) vindt je het talent en aan de achterzijde de valkuil (rood). In het tweede doosje vind je de uitdaging (blauw) en de allergie (geel).

 

Het spel kun je alleen spelen, met z’n tweeën of met een groep. Het temperamentenmodel kan namelijk ingezet worden op verschillende niveaus; intrapersoonlijk, interpersoonlijk en op teamniveau. Klik op onderstaande tegels om de handleidingen te lezen.

 

Je zal begrijpen dat de te kiezen spelvorm afhankelijk is van de mate waarin de spelers elkaar kennen en vertrouwen. Bezig zijn met kwaliteiten en vervormingen is niet vrijblijvend. Het werken met de temperamenten vraagt een mate van veiligheid, omdat het confronterend kan zijn. Speel dit spel met respect voor elkaar en met de intentie om jezelf en elkaar beter te leren kennen en begrijpen.

 

Wil je meer weten over de dierlijke temperamenten? Lees dan het boek ‘Wie temt het beest in jou?®’ van drs. Inga Freudenberg- van Gastel als aanvulling op het temperamentenspel. 

Klik hier om het temperamentenspel te bestellen of vul dit formulier in. 

 

Klik hier voor het boek ‘Wie temt het beest in jou?®’ 

 

Handleiding temperamentenspel 

<!-- End Google Tag Manager (noscript