Traumaverwerking TRIMB

 

Enige in Nederland!

 

Wil jij op een zachte vriendelijke manier je trauma verwerken? De coaches van Freudenberg zijn als enige in Nederland opgeleid om te werken met de TRIMB®- methodiek, waarbij je je trauma gaat verwerken zonder deze opnieuw te moeten herbeleven.

 

Vrijblijvend adviesgesprek

Van overleven naar leven!

 

Ieder mens kan in zijn leven een trauma oplopen; op het werk, in de privésfeer, in het verkeer of anderszins. Bijvoorbeeld een bedreiging op je werkplek of grensoverschrijdend gedrag, of doordat je getuige bent, bijvoorbeeld van een verkeersongeval of overleven van een ziekte. Zelfs iets wat goed afloopt of een situatie die je overleeft, kan een trauma genereren. Het zogenaamde ‘wat als…’- trauma.

 

Een trauma kun je herkennen doordat de beelden en emoties zich met korte of langere tussenpauze steeds weer aan je opdringen of jouw ‘denken’ en ‘voelen’ beheersen (flashbacks). Ook kun je bang worden om hetzelfde nog een keer mee te maken in de toekomst. Met als gevolg dat je die ‘trigger’ situaties gaat ontlopen.

 

De TRIMB®-methodiek (Trauma Recapitulation with Imagination, Motion and Breath) is ontwikkeld door Dr. Med Ingrid Olbricht.

8,9
Klanten geven ons een gemiddeld cijfer van 8,9

Doelen en resultaten van het traject

 

 • Beelden, herinneringen en triggers van trauma’s zijn (grotendeels) geneutraliseerd en geïnactiveerd.
 • Je ervaart minder flashbacks en kunt deze hanteren.
 • Je wordt gedesensibiliseerd.
 • Je zelfredzaamheid en autonomie worden gestimuleerd en vergroot doordat de techniek maakt gebruik van jouw eigen hulpbronnen en creativiteit.
 • Je kunt de techniek na de oefenfase zelfstandig uitvoeren, zodat je later op lastige momenten zelf de tools hebt om eventuele flashbacks te hanteren.
 • Je bent uit de ban van het trauma en kan verder met leven.

Voor wie?

 

Als je…

 • een of meerdere trauma(‘s) hebt opgelopen en daar nog steeds de consequenties van ondervindt.
 • bepaalde situaties vermijdt, omdat je bang bent dat hetzelfde je weer zou kunnen overkomen.
 • kunt ingezet worden op situaties uit het verleden, maar ook op toekomstige situaties die paniek of andere emoties veroorzaken.
 • vastloopt in werk of privé door de traumatische herinneringen en tools wilt om daar stappen in te zetten.
 • de nare ervaring niet opnieuw wil beleven in een behandeling. Deze methodiek wordt als minder heftig ervaren dan andere methodieken, zoals EMDR.
 • weer onbezorgd(er) van het leven wilt genieten.

 

De methodiek is bedoeld voor mensen die gemotiveerd zijn om hiermee aan de slag te gaan en zich op dit moment niet meer in de traumatiserende situatie bevinden. Mocht dit niet het geval zijn, bespreek dit dan voorafgaand aan de start met je coach.

 

De kosten van een standaard TRIMB®-traject bestaande uit vier afspraken is € 950,00 exclusief BTW. Er wordt een vrijblijvend intakegesprek ingepland. Vervolgens ontvang je een voorstel met de gewenste doelen en resultaten en het investeringsoverzicht.

 

 

Informatie aanvragen