Omgaan met perfectionisme en faalangst

 

Vind je zelden dat je iets goed doet? Zijn er gedachten en stemmen die tegen je zeggen wat je beter had kunnen doen? Verwacht je altijd meer van jezelf? Zie jij je eigen fouten als bevestiging dat je het niet kunt en ben je geneigd jezelf te veroordelen? Of vind je het lastig te verdragen als iemand je op een fout wijst?

 

Zelfkritiek is pijnlijk en niet goed voor het zelfvertrouwen. Reflecteren en alle kanten van een situatie belichten is prima, daardoor leer je en ontwikkel je jezelf. Echter het niet stil kunnen staan bij wat goed gaat en waar jij goed in bent is op lange termijn destructief. Tijd om je innerlijke criticus te gaan herkennen en loslaten en jezelf op waarde te gaan schatten!

 

Eerst onderzoek je samen met de coach waar je vandaan komt. Aan de hand van de rationele effectiviteitstraining onderzoeken we welke irrationele gedachtegangen je in de weg zitten om je faalangst en perfectionisme op rationele wijze los te laten. Daarnaast kijken we op het niveau van gewaarzijn (voelen en ervaren) waar het perfectionisme en de faalangst verankert zijn in jou en wat je te doen hebt om het los te laten. Ook Voice Dialogue is een goede methodiek om de innerlijke criticus aan de tand te voelen, waarom hij graag wil dat jij het goed doet of geen fouten maakt. Daarnaast ga je nieuwe denkwijzen eigen maken die je helpen relaxter met zaken om te gaan.

Wil je graag een advies dat precies past bij jouw vraagstelling. Vul hiervoor het informatieaanvraag formulier in. Wij kunnen dan in een kennismakingsgesprek onderzoeken, hoe we jouw specifieke vraagstelling kunnen aanpakken. 

 

Liever direct contact? Bel +31 (0) 181 390 283

 

Vrijblijvend adviesgesprek

<!-- End Google Tag Manager (noscript