Assertiviteit / grenzen stellen

 

Vind je het lastig om nee te zeggen, of uit te spreken wat je wilt, denkt of voelt? Voel jij je wel eens onzeker om je mening kenbaar te maken? Wil je je sterker, zelfbewuster en weerbaarder voelen in het contact met anderen? Wil je je zelfvertrouwen een flinke boost geven en beter kunnen communiceren? Of ben je juist super assertief en ervaren anderen je als intimiderend, steek jij je mening niet onder stoelen of banken, maar hebben anderen het gevoel geen ruimte te krijgen? Terwijl je dit eigenlijk niet zo wilt? Wil je meer verbinden en zorgen dat anderen je als meer toegankelijk ervaren?

 

Aan de hand van concrete praktijksituaties en de theorie over ‘persoonlijke ruimte’ worden jouw grenzen onderzocht en vastgesteld in een coachingsgesprek. Hoe ga jij met je persoonlijke ruimte om en hoe gaan anderen met jouw ruimte om? En hoe ga jij met de persoonlijke ruimte van anderen om? Er wordt aandacht besteed aan jouw mate van assertiviteit, zaken die het bewaken van jouw grenzen bevorderen c.q. lastig maken of het aanvoelen van de grenzen van anderen ingewikkeld maken. Aan de hand van theorie over conflicthantering van Kilmann kunnen de reactiepatronen op voor jou lastige situaties in kaart worden gebracht.

Een minitraining met acteur kan ook een waardevolle toevoeging zijn. Het nieuwe gedrag kan je dan oefenen aan de hand van de theorie en eerder besproken praktijksituaties. Ook kan een bokstraining met een personal trainer en onze coach ingepland worden. Aan de hand van opdrachten boks je met de personal trainer met als doel inzicht te verkrijgen in sub-assertief, assertief en agressief gedrag en tegelijkertijd de eigen grenzen beter te stellen en bewaken en/of de grenzen van anderen beter leren herkennen. De fysieke ervaring maakt dat er een nieuwe neurologische verbinding ontstaat waardoor de mentale weerbaarheid wordt vergroot.

 

Wil je graag een advies dat precies past bij jouw vraagstelling. Vul hiervoor het informatieaanvraag formulier in. Wij kunnen dan in een kennismakingsgesprek onderzoeken, hoe we jouw specifieke vraagstelling kunnen aanpakken. 

 

Liever direct contact? Bel +31 (0) 181 390 283

 

Vrijblijvend adviesgesprek

<!-- End Google Tag Manager (noscript