Live assessments

 

Individueel of groepsassessments.

 

Vrijblijvend adviesgesprek

Selectieassessment

 

Is de kandidaat geschikt voor de functie, en past hij binnen het team en de organisatie? Heb ik echt de beste kandidaat voor deze functie? Zal de kandidaat deze functie met plezier uitoefenen en met de organisatieontwikkelingen mee kunnen en willen groeien?

 

Ons selectieassessment analyseert tot op het bot en voorkomt onaangename verrassingen voor nu, maar ook voor de toekomst. Het beperkt zich niet alleen tot de conclusie van geschikt of ongeschikt; er wordt ook een advies gegeven hoe de kandidaat en de opdrachtgever een optimale start in de nieuwe functie kunnen realiseren en welke leiderschapsstijl het beste daarbij past.

 

 

Potentieelbepaling

 

Wat mag ik in de toekomst verwachten van mijn medewerker in een bepaalde functierichting. Of heeft mijn medewerker, welke heeft aangegeven ambities te hebben en door te willen groeien naar een specifieke functie binnen de organisatie, de juiste vaardigheden in huis die nodig zijn om door te groeien? Hoe lang duurt het om hem voor te bereiden op die stap? Sluit zijn profiel aan? Kortom is de potentie voor de volgende stap aanwezig?

 

De opdrachtgever en de kandidaat ontvangen een adviesrapportage met een concreet ontwikkeladvies met een indicatie van de doorlooptijd, rekening houdend met de veranderingsbereidheid van de kandidaat.

 

 

Ontwikkelassessment

 

Kan de medewerker zich nog ontwikkelen binnen de huidige functie? Welke kwaliteiten kan hij nog benutten en zijn deze ontwikkelbaar?

 

Wij maken dat inzichtelijk en concreet door het advies aan te vullen met een ontwikkeladvies. En, heel belangrijk, er zal advies worden gegeven over hoe de kandidaat zijn of haar ontwikkeling in gang kan zetten aan de hand van concrete tips en trucs. Indien gewenst kan er aansluitend een gericht coachingstraject ingezet worden om deze ontwikkeling extra te ondersteunen.

 

 

Loopbaanassessment

 

Welke vervolgstap ligt het meest voor de hand, gezien de drijfveren, ambitie, persoonlijkheid, veranderingsbereidheid en competenties van de kandidaat? Wat is nu de kracht en kwaliteit van de kandidaat en wat moet er gebeuren om deze in te zetten?

 

Een loopbaanassessment is een sterkte-zwakte analyse om te onderzoeken welke functies het beste bij de kandidaat passen. De assessor werkt in zijn of haar advies niet naar een conclusie toe in termen van ‘geschikt’ of ‘niet geschikt’ maar kijkt waardevrij naar de kandidaat en neemt deze als uitgangspunt om te komen tot een aantal passende functies en werkomgevingsfactoren.

 

 

Quickscan

 

Wilt u geen uitgebreid assessment vanuit kostenoverweging of zwaarte van de functie. Een Quickscan is een verkort assessment, toepasbaar bij selectie of een ontwikkelvraagstelling.

 

Het geeft inzicht in de persoonlijkheid van de kandidaat en eventuele onderzoeksvragen kunnen worden beantwoord. U ontvangt een compact rapport over persoonlijkheid, motivatie en competenties en een kort advies ten aanzien van vaardigheden en aandachtspunten.

 

 

Niveaubepaling

 

Wil je inzicht hebben in het werk- en denkniveau van een huidige of toekomstige medewerker? Bijvoorbeeld als de medewerker door wil groeien en je wilt onderzoeken of het benodigde denkniveau aanwezig is, maar bijvoorbeeld ook als de medewerker een bepaalde opleiding of cursus wil volgen waar een bewijs van VMBO,MBO 1-4, HBO of WO niveau voor nodig is. De uitslag ontvang je nog dezelfde dag!

 

 

Groepsassessment

 

Is er sprake van een nieuw (directie)team, reorganisatie, fusie of overname? Of groeit de organisatie? Is mobiliteit een issue of loopt een (directie)team om bepaalde redenen vast? Een groepsassessment kan dan heel nuttig zijn. Het doel is om de profielen van de medewerkers binnen een (directie)team of ander samenwerkingsverband in kaart te brengen, waardoor er inzicht in het huidige en/of toekomstige (directie)team kan worden verkregen. Hierdoor kunnen passende keuzes worden gemaakt, oplossingen worden bedacht, of kunnen trainingen of coaching worden geboden om het (directie)team zo optimaal mogelijk te laten ontwikkelen en presteren.

 

De kosten zijn op aanvraag.

 

 

Informatie aanvragen

8,9
Klanten geven ons een gemiddeld cijfer van 8,9