Blog

 

Geniet nog lekker lang van je zomergevoel.

 

10 tips om het zomergevoel in je werk vast te houden.

10 tips om het zomergevoel vast te houden.

 

Elk jaar neem je je voor het vakantiegevoel zo lang mogelijk vast te houden en dan kom je op kantoor zie je 500 e-mails in je Inbox en staan er die mensen aan je bureau. Met als gevolg weg vakantiegevoel. Om je zomergevoel beter vast te houden hebben we 10 tips samengesteld.     

 

  • Creëer een zomerse werkruimte: Decoreer je werkruimte met zomerse kleuren, foto’s van zonnige bestemmingen en wat planten om een frisse en levendige sfeer te creëren.
  • Houd je werkdag flexibel: Als het kan, pas je werkrooster aan zodat je ook kunt genieten van het zonnige weer. Werk bijvoorbeeld ’s ochtends vroeg of in de avonduren, zodat je overdag tijd hebt om buiten te zijn.
  • Neem buitenpauzes: Maak gebruik van je pauzes om even naar buiten te gaan. Ga wandelen, zit in de zon of geniet gewoon van de natuur om je heen.
  • Werk in cafés met buitenterrassen: Als je de mogelijkheid hebt, werk dan af en toe in een café met een buitenterras. Zo combineer je productiviteit met het buiten zijn.
  • Lichte en comfortabele kleding: Draag comfortabele en luchtige kleding die je doet denken aan de zomer. Dit kan je helpen om je ontspannen en op je gemak te voelen tijdens het werken.
  • Luister naar opwekkende muziek: Zet tijdens het werken wat opbeurende zomerse muziek op. Dit kan je energie geven en je humeur verbeteren.
  • Gebruik natuurlijk licht: Als het mogelijk is, werk dan in een ruimte met veel natuurlijk licht. Dit kan je productiviteit en gemoedstoestand verbeteren.
  • Werk buiten als het kan: Als je de mogelijkheid hebt, werk dan af en toe buiten. Zoek een plek met Wi-Fi, zoals een park of een tuin, en werk daar voor een verfrissende verandering van omgeving.
  • Plan virtuele vergaderingen buiten: Als je virtuele vergaderingen hebt, overweeg dan om ze buiten te houden. Dit geeft je de kans om van de zon te genieten terwijl je aan het werk bent.
  • Stel zomerse doelen: Formuleer doelen voor de zomerperiode die je kunt bereiken terwijl je aan het werk bent. Dit kan je motiveren en je een gevoel van prestatie geven terwijl je het zomergevoel behoudt.

 

 

Nu deze tips nog concreet toepassen in de praktijk

Onthoud dat het balanceren van werk en ontspanning belangrijk is, vooral tijdens de zomermaanden. Het vasthouden van het zomergevoel op het werk draait om het integreren van positieve aspecten van het seizoen in je dagelijkse routine. Dus maak er tijd voor.

 

Als het nu echt niet lukt om je zomergevoel vast te houden kun je de workshop efficiënt werken volgen, waardoor je niet meer geleefd wordt door je Inbox. 

<!-- End Google Tag Manager (noscript