Jezelf ontwikkelen en jouw positie op de arbeidsmarkt verbeteren.. 

 

Dat kan met het STAP-budget! Vanaf 1 maart 2022 heeft iedere werkende of werkzoekende recht op een budget van € 1.000,- voor scholing of ontwikkeling. 

Wat houdt STAP-budget in? 

 

Wil je een opleiding volgen om jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren? Dan hebben wij goed nieuws! Als werkende of werkzoekende ongeacht sector of branche kun je vanaf 1 maart 2022 een STAP-budget van maximaal € 1.000,- aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Met het volgen van een opleiding kun je meegroeien met jouw huidige werk, stappen maken in jouw carrière of jezelf omscholen naar een andere sector. STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarkt- positie. Met dit budget wil de overheid mensen helpen om zich te ontwikkelen tijdens hun loopbaan waardoor zij meer kansen hebben om hun baan te houden of om een nieuwe baan te vinden. Zo wordt het volgen van een opleiding stukken goedkoper en zijn diverse opleidingen van Freudenberg nu zelfs geheel kosteloos te volgen!

 

Vrijblijvend adviesgesprek

Welke trainingen biedt Freudenberg aan?

 

Hieronder vind je een lijst met trainingen waar een subsidie voor aangevraagd kan worden. Klik op de training voor meer informatie over de betreffende training. Voor al onze trainingen geldt dat het opleidingsniveau niet relevant is, omdat het persoonlijke ontwikkeling betreft waarbij ieder op zijn eigen niveau kan leren. De trainingen worden afgesloten met een certificaat.

 

Op alle trainingen zijn zowel onze eigen algemene voorwaarden als de algemene voorwaarden voor consumenten van de Nederlands Raad voor Training en Opleiding (NRTO) van toepassing voor particulieren. Voor bedrijven volgen wij onze eigen algemene voorwaarden. Daarnaast respecteren wij het huishoudelijk reglement, de gedragscode en de statuten van NRTO.

Hoe werkt het?

 

STAP 1: Kies een training

Zoek een training uit die je graag zou willen volgen. Je kunt hierboven klikken op de trainingsomschrijvingen voor meer informatie over de trainingen.

 

STAP 2: Meld je aan

Meld je op onze website aan voor de training van jouw keuze. Je ontvangt van ons een STAP-aanmeldingsbewijs. Dit heb je nodig om het STAP-budget op 1 juli aan te vragen bij het UWV. Laat ons dus tijdig weten aan welke training jij wilt deelnemen!

 

STAP 3: Dien je aanvraag in bij het UWV

Vanaf 1 juli 2022 kun je je aanvraag indienen via het STAP-portaal van het UWV op stapuwv.nl. Log in met je DigiD en volg de stappen op de website. Bij ‘Naam scholing’ kun je de naam van de training als zoekterm gebruiken en bij ‘Naam opleider’ gebruik je Freudenberg.

 

Let op! Doe dit zo snel mogelijk. Het budget is beperkt en op = op. Mocht je niet op tijd zijn, meld je dan wel alvast bij ons aan . Bij het UWV kun je weer een aanvraag indiende bij het volgende tijdvak, deze opent per 1 september 2022.

 

STAP 4: Check of je aanvraag is goedgekeurd

Binnen 4 weken krijg je van het UWV bericht of je aanvraag is goedgekeurd. Mocht je aanvraag niet goedgekeurd worden, dan kun je daarna zelf bepalen of je de training alsnog wilt volgen of liever wilt annuleren.

 

Stap 5: Start met je opleiding en groei door

Als de aanvraag is goedgekeurd, krijgt ook Freudenberg bericht van het UWV en zal je inschrijving definitief worden verwerkt.

 

 

Aanmelden 

Heb je een vraag over ons aanbod, onze werkwijze of wil je een training op maat?

Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op.