Leiderschap trainingen voor senior-managemers

Jij als senior-manager bent binnen een organisatie veelal een combinatie tussen de bestaande beheerder van productie & controle en de vernieuwde invulling als motivator en coach die initiatief durft te nemen. Je bent hét aanspreekpunt binnen de organisatie, zowel voor het C-level management als voor het operationeel management. Je bent iemand die de leiding heeft over een groep mensen, middelen, projecten, markten of producten en iemand die draagvlak creëert voor de ontwikkelde bedrijfsstrategie. Kortom, je bent iemand met enorm veel verantwoordelijkheden.

Doordat je als senior-manager veel verantwoordelijkheden hebt kun je het als lastig ervaren om vertrouwen en verantwoordelijkheden los te laten. Jij bent immers de eindverantwoordelijke. Je wilt daarom het liefst zoveel mogelijk zelf doen en hebt de neiging veelvuldig over de schouders van medewerkers mee te kijken. Waarschijnlijk ben je ook erg oplossingsgericht en wil je iedereen op je afdeling adviseren en helpen. Veel managers willen alles perfect doen, leggen de lat enorm hoog, eisen veel van zichzelf en daardoor ook van de ander. Herkenbaar? Je bent geen uitzondering. Wij van Freudenberg zien de laatste jaren dat veel senior-managers steeds vaker verdrinken in hun eigen kunde en succes. Hoogopgeleid, groot netwerk, hoge functie, mooi huis en prachtkinderen waar je trots op bent. Kortom, je bent succesvol. Maar ben je wel gelukkig en hoe belangrijk is geluk? En wat is nu je eigen geluk?

De definitie van geluk is geen hogere wiskunde. Geluk is namelijk niets anders dan een emotie en betekent ‘tevreden zijn met de huidige leefomstandigheden’, ofwel ‘gelukkig zijn’. Het is het resultaat van positieve gevoelens die ontstaan wanneer je voorziet in jouw behoeften. Dit kan voor jou als senior-manager ontstaan wanneer je merkt dat je gewaardeerd wordt, of het werk wat je doet voor jou zinvol is en een toegevoegde waarde biedt aan de organisatie. Simpel toch? Maar waarom vinden we het dan zo moeilijk om voor geluk te kiezen en in het moment te leven? En wat is nu de ultieme formule voor geluk?

“Geluk is gelijk aan, of groter dan, het verschil van alle gebeurtenissen in je leven en je verwachtingen van hoe je leven zou moeten zijn.”
Mo Gawdat, Google-topman

Managers in hoge functies verlangen vooral naar vrijheid, persoonlijke ontwikkeling, zinvol werk en saamhorigheid. Ze streven naar succes, zijn ambitieus, willen steeds beter worden en een verschil kunnen maken binnen organisaties. Wij van Freudenberg zijn hier dagelijks mee bezig en coachen talloze managers net als jij, hun geluk te realiseren. Steeds meer organisaties zijn zich bewust van het feit dat welzijn op de werkvloer ontzettend belangrijk is. Het wordt steeds meer genoemd als de onmisbare factor voor succesvolle managers. Onze coaching experts kunnen jou meer vertellen over wat de universele voorwaarden zijn voor geluk en welzijn, en hoe jij ervoor zorgt dat je aan zoveel mogelijk voorwaarden kunt voldoen. Wil je meer informatie, advies of een offerte aanvragen? Dan kun je telefonisch contact met ons opnemen of het onderstaande formulier invullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.