Knelpunten onderzoek

 

Investeren in vertrouwen is essentieel voor organisaties die optimaal willen presteren.

 

Ontvang je signalen dat jouw personeel niet tevreden is, minder plezier heeft in het werk of de sfeer niet fijn is? Heb je een hoog ongewenst verloop of verzuim? Of is er verdenking van mobbing op het werk? Spelen er (steeds weer dezelfde) samenwerkingsproblemen, heb je tevergeefs geprobeerd een nieuwe cultuurverandering teweeg te brengen maar loopt dit nog niet zoals gewenst of speelt er een ander probleem waarin inzicht wenselijk is?

Een knelpuntenonderzoek is dan heel waardevol! Het is vaak lastig om het probleem zelf te achterhalen, of nog belangrijker in welke hoek je de oplossing moet zoeken. Wij zijn sterk in het creëren van vertrouwen en openheid waardoor wij altijd op tafel krijgen wat er speelt en eventuele weerstand om kunnen buigen.

 

Na concrete afstemming over de te onderzoeken problematiek of vragen, voeren wij interviews met alle medewerkers en gaan we op zoek naar kruisverbanden en achterliggende patronen op alle lagen. Wij gaan zorgvuldig om met de vertrouwelijkheid van informatie, zijn transparant in onze communicatie naar alle betrokkenen en kritisch op alle informatie. Dit voorkomt dat de uitspraken van één betrokkene of een incident tot waarheid wordt verheven. Wij gaan op zoek naar de feiten en verwerken de uitkomsten in een uitgebreid advies.

 

De problematiek ligt dan op tafel en jij kan aan de slag met het oplossen. Maar ook daarin ondersteunen wij jou graag. Dit kan in de vorm van groepstraining(en) zijn, training op managementniveau, of een advies waarin passende interventies worden aangegeven die zelf uitgevoerd kunnen worden. Wij betrekken de juiste mensen van de organisatie in dit proces zodat de organisatie na afloop van het traject klaar is om zelfstandig verder te gaan.

8,9
Klanten geven ons een gemiddeld cijfer van 8,9

Doelen en resultaten van het onderzoek

 

  • De oorzaak van de problematiek ligt op tafel.
  • Medewerkers voelen zich gezien en gehoord.
  • Je hebt een plan van aanpak hoe de problematiek opgelost kan worden en, indien gewenst, begeleiden we je erbij.
  • Je hebt de tools om een professionele samenwerking te creëren.
  • Er heerst openheid, vertrouwen en communicatie.
  • Je hebt inzicht welke leiderschapsstijl of welke aansturing nodig is.
  • Je hebt helderheid over de randvoorwaarden voor een veilige en gezonde sfeer in je organisatie.
  • De onveiligheid is opgelost en het werkplezier is teruggebracht.

 

De kosten zijn op aanvraag. Er wordt een vrijblijvend intakegesprek ingepland. Vervolgens ontvang je een maatwerk voorstel met de gewenste doelen en resultaten en het investeringsoverzicht.

 

 

Informatie aanvragen