Opstellingen aan de hand van thema’s: trauma, symptomen, ondernemersvragen en open inbreng.

De methodiek van opstellingen komt voort uit het systemisch werken. Door middel van het opstellen van iemands systeem van herkomst of organisatie context, kunnen we niet zichtbare verbanden tussen collega’s, taak en leidinggevende of tussen familieleden, levensthema’s en eventuele knelpunten ontdekken, erkennen en wellicht begrijpen. Dit geeft ruimte voor rust en het inzetten van effectiever gedrag in lastige situaties.

Opstellingen laten zien wat er op een dieperliggende laag speelt. Heb jij het gevoel vast te lopen? Ben je jezelf kwijt? Ervaar je ‘gedoe’ met mensen om je heen? Loop je vast in jouw werk? Kom je er niet uit en weet je niet hoe je verder moet? Tijdens deze bijeenkomst laten we je zien en ervaren hoe je hierin een stap kan maken.

Een familie- en organisatieopstelling geeft je inzicht in vragen op het gebied van zingeving, relaties, werk en gezondheid bijvoorbeeld:

 • Hoe kan ik de relatie met een familielid, partner of collega verbeteren?
 • Hoe kan ik mijn eigen grenzen bewaken in contact met anderen?
 • Wat houdt me tegen om mijn doelen te bereiken?
 • Waarom durf ik me niet te uiten of mezelf te laten zien?
 • Wat willen mijn lichamelijke klachten me vertellen?
 • Hoe kom ik af van mijn bindingsangst of verlatingsangst?

 

Werkwijze

Tijdens een opstellingsbijeenkomst werken wij met coaches, casusinbrengers en representanten. De casusinbrenger heeft een coachvraag, waarin hij graag inzicht wil hebben en er voor de toekomst andere (gedrags- of aanpak) mogelijkheden komen. De casusinbrenger kiest aan het begin van een opstelling onder begeleiding van zijn coach uit de aanwezigen representanten voor familieleden, collega‘s, zaken, thema’s of gebeurtenissen. De representanten geeft hij een plaats in de ruimte waar de opstelling plaatsvindt.

De representanten zullen gevraagd worden wat ze voelen en wat hun houding is ten opzichte van elkaar en de situatie. Op deze manier ontstaat inzicht en komen zaken naar voren die ervoor hebben gezorgd dat de coachée in het huidige leven tegen zaken aanloopt of op een bepaalde manier naar zaken kijkt. De coach onderzoekt samen met de coachée de opstelling en er wordt beweging gebracht in de stagnaties of verstrikkingen zodat er rust en ruimte kan ontstaan. Aan het einde van de opstelling kan de coachée een nieuwe keuze maken met betrekking tot zijn casus. De effecten zijn op korte termijn maar vaker leidt het ook tot inzichten op lange termijn.

Wij houden ons bij opstellingen aan de ethische code van Phoenix. U kunt deze code via deze link lezen.

 

 

Deelnemen aan een opstellingsbijeenkomst

Wil je zelf ervaren hoe deze methodiek werkt? Er zijn een aantal mogelijkheden. Je kunt deelnemen als representant bij een opstellingsbijeenkomst of je kunt zelf een persoonlijke casus inbrengen tijdens een opstellingsbijeenkomst en de opstelling ondergaan. Daarnaast is het mogelijk om deel te nemen aan een van onze trainingen waarbij systemisch werken een groot onderdeel is zoals bij Sterk genoeg om bang te zijn, Geluk begint bij jezelf, tijd om los te laten. Of je kunt een coaching traject volgen waarbij op individuele wijze gebruik wordt gemaakt van de opstellingstechniek. Wij verzorgen opstellingen aan de hand van verschillende thema’s met verschillende vraagstukken.

Data opstellingsbijeenkomsten:

 • Op aanvraag

 

Algemene info:

 • Tijd: 17.30 tot 21.00 uur, inloop vanaf 17.00 uur
 • Aantal casusinbrengers: 3 tot 4
 • Begeleiders: Inga Freudenberg-van Gastel & Annemieke Meerstra-van Putten
 • Locatie: Affuitweg 2A te (3221 AR) Hellevoetsluis
 • Deelname voor representanten is kosteloos

Neem contact met ons op!

Wil je een intakegesprek om te onderzoeken wat wij voor jou kunnen betekenen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen