Onze werkwijze

Freudenberg heeft 19 jaar ervaring in de wereld van opleiden en ontwikkelen van professionals, team en organisaties.

Daarnaast is het team van Freudenberg creatief. Dit heeft ertoe geleid dat wij enerzijds een eigen aanpak hebben als het gaat om coachen, trainen, assessen en consultancy. Deze aanpak combineert zakelijkheid en pragmatiek met aandacht voor de eigenheid van de professionals en hun omgeving. Anderzijds is daardoor een aantal bijzondere concepten ontstaan die alleen bij Freudenberg te vinden zijn en hun bestaansrecht al bewezen hebben. Bijvoorbeeld het door Inga geschreven boek: Wie temt het beest in jou?®, het coachings- en trainingstraject P.R.E.T. Werkt!® inclusief werkboek, de tweedaagse training Sterk genoeg om bang te zijn.® en begin dit jaar is het nieuwe concept van Annemieke Geluk begint bij jezelf.® gelanceerd.

Een ander bewijs van onze creativiteit is dat een groot deel van de foto’s op deze site door Inga en Annemieke zelf zijn gemaakt.

Wij nodigen je dan ook van harte uit de wereld van Freudenberg met haar dienstverlening en concepten te ontdekken.

Vrij

Wij helpen je jouw geluk te ontdekken door te onderzoeken wat vrij zijn voor jou, je team en organisatie inhoudt. Gelukkig zijn betekent voor sommigen het gevoel te hebben dat geen enkel ander mens je gedrag en keuzes bepaalt of beoordeelt. Geluk is daarnaast het overwicht van positieve op negatieve emoties. “Wanneer mensen, teams en bedrijven weten waar ze vandaan komen en zichzelf beter kennen, herkennen ze beter waar ze gelukkig of ongelukkig van worden en kunnen ze betere keuzes maken voor zichzelf en hun omgeving”.

 

Grondig

We helpen mensen, teams en organisaties de stap naar geluk te maken. We onderzoeken waarom ze de stap niet kunnen of weten maken. Ligt het aan het systeem, gebrek aan lef, organisatieomstandigheden of andere zaken? Freudenberg handelt vanuit volledige integriteit, dit houdt o.a. voor ons in: Aanvaarding van opdracht met instemming van de medewerker of het team en opdrachtgever. Handelen op het kruispunt van belangen van deze partijen. Respecteren de vertrouwelijkheid en de privacy van de medewerker, het team en de opdrachtgever.

 

Recht door zee

Wij zijn eerlijk in wat we wel en niet kunnen qua dienstverlening, maar ook als professional en mens. Wij begeleiden alleen als wij ervan overtuigd zijn dat het jou, je team of organisatie verder helpt. Het kan bij Freudenberg gebeuren dat we niet klakkeloos doen wat je vraagt of wilt. Of zelfs een opdracht niet aannemen, omdat wij er dan niet in geloven dat het de juiste oplossing is voor jou, je team of organisatie. Wel mag je van ons verwachten dat we je verder helpen in hoe het wel aangepakt kan worden of helpen onder ogen te zien dat het een gegeven is. We maken daarnaast de coachée, het team en de organisatie niet afhankelijk van onze adviseur, maar zorgen dat je het als mens, team of organisatie eigen maakt en zelf kunt. Wij vinden dat je recht hebt op onze eerlijke mening en zullen deze ook steeds geven, ook als dat betekent dat het moeilijk is voor onze adviseur om de boodschap te brengen. In iedere ontmoeting tussen een opdrachtgever, coachée en een adviseur ontstaat een andere chemie. De adviseurs van Freudenberg kennen hun eigen ‘valkuilen’ en zijn hierover open en eerlijk. Zij nemen steeds hun eigen aandeel in wat er intermenselijk gebeurt. Zij zijn op dit vlak betrouwbaar, waardoor de coachée, het team en de organisatie in staat gesteld worden autonoom te groeien.

 

Persoonlijk

We verdiepen ons in de mensen met wie wij werken en doen echt moeite om de ander te bereiken en aan het denken te zetten. We willen graag letterlijk en figuurlijk dichtbij de mensen zijn. Dit kan zich ook uiten in de plek en locatie waar we werken. Ook doen we moeite om nabij te zijn bij de ander. Wij verdiepen ons in de ander op alle vlakken om zo de juiste weg te vinden voor de ander.

 

Neem contact met ons op!

Wil je een intakegesprek om te onderzoeken wat wij voor jou kunnen betekenen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen