Wie temt het beest in jou?

Ben je klaar voor het ultieme geheim van beïnvloeding? Of ben jij diegene die getemd wordt door collega’s en partners?

Wees ze voor en lees… “Wie temt het beest in jou?” van adviseur, trainer en coach Drs. Inga Freudenberg-van Gastel. Dit boek heeft zij geschreven omdat ze enthousiast is over wat je kunt leren over jezelf en anderen met behulp van het model van de temperamenten.

In het boek is het model van de vier ‘dierlijke’ temperamenten uitgangspunt. Als je de verschillende temperamenten kent en herkent in de mensen om je heen, dan kun je de communicatie op ze afstemmen en ze makkelijker beïnvloeden. Hiermee voorkom je weerstand wat in een prettigere samenwerking resulteert. Je kunt bijna alles voor elkaar krijgen aan de hand van de KOOI-techniek die in het boek beschreven staat.

Op basis van de theorie uit het boek zijn er teamtrainingen en lezingen mogelijk die op een humoristische wijze de dierlijke temperamenten koppelt aan samenwerken, veranderen, ondernemerschap, sales en leiderschap. Voor het bestellen van het boek of inschrijven voor de training kan je de invulvelden onderaan deze pagina invullen.

Twee keer per jaar geven wij de eendaagse training ook op basis van open inschrijving. De training wordt door de auteur van het boek en adviseur, trainer en coach Drs. Inga Freudenberg – van Gastel gegeven en het belooft een leerzame dag met veel zelfinzicht en humor te worden. Tijdens de dag gaan we op ontdekkingsreis naar jouw dierlijke temperament, we gaan oefenen met het herkennen van de dieren en we zullen een eerste stap maken naar het beïnvloeden van anderen.

 

Doelen en resultaten van de eendaagse training

De deelnemer…

  • kent de theorie over de verschillende dierlijke temperamenten.
  • heeft inzicht in het eigen temperament.
  • kent zijn/haar bijbehorende valkuilen en kwaliteiten.
  • heeft inzicht in de ideale samenwerking tussen de verschillende temperamenten.
  • heeft tools om de temperamenten van anderen te kunnen gaan herkennen.
  • heeft meer inzicht in het gedrag van zichzelf en van anderen.
  • heeft tools om eigen praktijksituaties effectiever te beïnvloeden.

De leeuw

De leeuw is de koning in zijn rijk. Hij is zelfbewust, heeft visie, is alert en stelt hoge eisen aan zichzelf en zijn omgeving. Zijn denken is visionair, snel en strategisch. Zijn valkuilen zijn dat hij snel zijn klauwen uitslaat zodra iets hem niet zint of niet in zijn visie past en daarmee zakelijk, hard en/ of tactloos kan overkomen. Daarnaast laat hij weinig ruimte voor de mening van anderen. Hij weet het zelf immers zo goed

Het hert

Het hert is de spring in het veld onder de dieren. Hij heeft ruimte en vrijheid nodig om te floreren. Hij ziet en reageert op elk geluid en beeld in zijn omgeving. Hierdoor is hij flexibel. Het is een beelddenker die in zijn denken van beeld tot beeld kan springen en daardoor in zijn communicatie onnavolgbaar kan zijn. Het hert is emotioneel, sfeergevoelig, reislustig en graag in contact met mensen. De flexibiliteit van het hert kan uitgroeien tot chaos, de emotionaliteit kan soms wat theatraal overkomen.

De olifant

De olifant is een grote harde werker, die kwaliteit en efficiency nastreeft. Hij zal daarom geen grote emotionele uitbarstingen vertonen. Hij houdt van structuur, procedures en rituelen. Hij heeft geen klok nodig. Hij heeft de gave zonder klok te weten hoe laat het is. De olifant heeft moeite met verandering en kan geïrriteerd raken als zaken niet op de afgesproken plaats liggen.

De vis

De vis zwemt graag in zijn eigen wereld. Het is een rasechte specialist in zijn vak en kan er helemaal in wegdromen. De vis is niet visueel ingesteld en wil zaken graag tot in het detail weten en uitzoeken. Daar haalt hij zijn zekerheid vandaan. Hij bezit een grote vakkennis. De vis heeft voorkeur voor logica en een hypothetische benadering van zaken. Hij geeft daarom niet graag zijn eigen mening. De valkuilen van de vis zijn dat hij zijn omgeving niet waarneemt en hij kan schrikken als iemand voor ze staat. Van nature zijn het wat onzekere dieren, omdat ze voor alles een bewijs willen hebben.

Bestel het boek hier!

Wil je het ebook bestellen? Klik dan op deze link Wie temt het beest in jou. Geef je de voorkeur aan het papieren boek? Bestel dan met behulp van het onderstaande formulier een exemplaar. Het papieren boek kost € 19,62 inclusief BTW, exclusief € 4,00 verzendkosten. Het ebook kost € 12,99.