Jobcoach | Trainingen en coaching afgestemd op trainees

Jobcoach | Je bent recent afgestudeerd, beschikt over veel kwaliteiten en wilt het maximale uit je carrière halen. Om dit te realiseren volg je een traineeship tot topmanager of topspecialist waarin je jezelf continu ontwikkeld. Hierdoor leer je alles over je vakgebied, leer je de organisatie waar je werkzaam bent van verschillende kanten kennen, bouw je in een korte tijd een netwerk op en ontdek je waar je krachten en talenten liggen. Binnen je traineeship heb je veel opleidings- en doorgroeimogelijkheden met focus op inhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast word je dagelijks begeleidt door professionals en heb je uitzicht op een mooie baan met toekomstperspectief. Kortom, er wordt veel geïnvesteerd in jouw persoonlijke ontwikkeling om je uiteindelijk op de best passende plek binnen de organisatie te plaatsen.

Het belang van jobcoach voor jonge werknemers

Ondanks dat organisaties vaak een persoonlijke focus te hebben, gericht op de ontwikkeling en kwaliteiten van de trainee, kan dit in de praktijk soms anders uitpakken. Het kan zo zijn dat de uiteindelijke uitvoering van het traineeship niet is zoals gedacht, of dat het om welke reden ook niet helemaal aansluit bij jou kwaliteiten en ambities. Een traineeship vergt veel van je. Het vraagt veel sociale vaardigheden, je moet zeer flexibel zijn en je privéleven kan er tijdelijk anders uit gaan zien. Waar je tot voor kort twee of soms drie dagen colleges had met tussentijds eindeloze schoolvakanties, ben je nu vijf dagen van negen tot vijf hard aan het werk en volg je daarnaast ook nog trainingen, masterclasses en opleidingen. Alles staat in even in het teken van je carrière. Eigenlijk niet eens zo gek, want jouw werk geeft invulling aan een groot deel van je leven. Wist je dat, indien je fulltime werkt, jij per jaar ongeveer 1760 uur op je werk doorbrengt? Na 10 jaar is dit maar liefst 17.600 uur. Hoe fijn is het dan dat je toekomstige functie, inclusief traineeship aansluit op wat jij daadwerkelijk wilt en kunt? Helaas is dit niet altijd het geval en dat kan verschillende oorzaken hebben.

Onze loopbaan coaches helpen jou daarom om met ‘nieuwe energie’ en inzichten aan de slag te gaan. Deze inzichten kunnen weer worden ingezet bij vraagstukken op het gebied van werk, scholing en carrière. De vraagstukken hebben veelal betrekking op de professionele en persoonlijke ontwikkeling van jou als trainee. Je krijgt zicht op je vaardigheden, talenten en ambities. Samen met je loopbaancoach zet je een koers uit waarin jij jezelf kunt hervormen en kunt kijken naar mogelijkheden om te doen wat je écht leuk en belangrijk vindt. Gedurende onze loopbaan coaching traject bieden wij je ondersteuning bij het sturen en richting geven aan je carrière. Deze begeleiding bestaat uit individuele gesprekken tussen je loopbaancoach en jou en zijn gericht op het creëren van inzicht in je sterke en zwakke punten, innerlijke drijfveren, doelstellingen en motivatie. Samen met je coach ga je na wie je bent, wat je kunt, wat je wilt, waarom je dat wilt en wat de mogelijkheden zijn.

Neem contact op

Jobcoach | Wil je meer weten over een job coach en wat Freudenberg voor jou kan betekenen, maar twijfel je nog? Tijdens het intake gesprek, bespreekt jouw coach samen met jou het traject wat het beste bij jouw situatie aansluit. Wil je meer informatie, advies of inhoudelijke vraag met betrekking tot een job coach? Dan kun je telefonisch contact met ons opnemen of het onderstaande formulier invullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op. Bekijk hier alle trainingen met betrekking tot jobcoach voor trainees.

Jobcoach

Neem contact met ons op!

Wil je een intakegesprek om te onderzoeken wat wij voor jou kunnen betekenen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen