Blog

 

Hoe laad jij je batterij op?

 

Leg je focus op waar je energie van krijgt.

Ik word wakker, nog half met mijn ogen dicht open ik mijn telefoon. In een groepsapp wordt gebrainstormd over een dertigste verjaardag die we door Corona niet op de “normale” manier kunnen vieren, een vriendin appt of onze afspraak verzet kan worden. Ik scroll door mijn WhatsApp en heb geen zin om te reageren, ik heb wel ruimte om nog even door het nieuws, Instagram en LinkedIn te scrollen. Na 10 minuten stap ik onder de douche. De WhatsApp gesprekken staan nog open, ik voel mij eigenlijk al gehaast en heb al een gevoel van “moeten”. En daar baal ik ook nog van. Lekker begin van de dag!

 

Waar gaat jouw aandacht naartoe?

Hoe bewust ben jij van jouw tijd? Hoe bewust kies jij waar jouw aandacht naartoe gaat? In hoeverre levert hetgeen jij doet jou energie op?

 

Vaak nemen we op een dag heel veel informatie in ons op, bijvoorbeeld via onze telefoon, social media of het nieuws. Dit gebeurt gedurende de dag tussen andere taken door, zonder dat we er eigenlijk bewust van zijn wat dit voor invloed op ons heeft.  Onderzoek voor jezelf:

  • Waar gaat jouw aandacht naartoe?
  • Waar kijk of luister je naar?
  • Waar lees je over?

 

Stress door teveel of te weinig van ‘iets’

Steeds vaker komt het voor dat mensen “stress” ervaren. Stress wordt vaak gezien als iets waar “teveel van is”. Teveel werk, teveel afspraken, teveel “moetjes”, teveel “verplichtingen”. Maar is dat wel zo? Wat zou er gebeuren als je bewust kiest wat je “tot je neemt of tot je laat komen?”

 

Een stressor is namelijk niet altijd “de stressor”. Stress komt niet (altijd) door iets wat teveel is, maar ook heel vaak door iets wat er te weinig is. De focus ligt vaak op waar te veel van is, wat er niet is, of wat er niet gaat, in plaats van: wat geeft energie?

 

Zie jezelf als een batterij en reflecteer voor jezelf op:

  • Waar laad jij jezelf (mee) op?
  • Wat ga je deze week doen waar je energie van krijgt?
  • Wat heb je daarvoor nodig?

 

Hoe sta jij bijvoorbeeld op? Ligt de telefoon naast jou of doe je iets anders, voor je informatie tot je neemt? Belangrijk om voor jezelf in kaart te brengen hoe dit voor jou is en hier op te reflecteren.

 

Lianne

 

Kun jij niet (meer) zien waar jij van oplaadt? Alle reden om samen met een coach te onderzoeken wat hier bij jou aan ten grondslag ligt. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend intakegesprek.