Nieuws

 

Een week zonder werkstress!

Vandaag is de aftrap van de week van de werkstress, georganiseerd door de branchevereniging OVAL.
Liever nog noemen wij het de week vol werkplezier!

 

Waarom is deze campagne nodig?
Uit onderzoek van TNO en het CBS komt onder andere naar voren dat…

  • 1,3 miljoen werknemers in Nederland last hebben van burn-out klachten
  • 35% van de werknemers werkstress of werkdruk als reden van verzuim opgeeft
  • 45% van alle werknemers vindt dat er maatregelen nodig zijn tegen werkstress

Kom daarom in actie en stel deze week in het teken van een week vol werkplezier!

 

Hoe kun je dat doen?
Elke dag van de week heeft een eigen thema. Zo is er masterplan maandag, deadline(loze) dinsdag, workout woensdag, digital detox donderdag en vrolijke vrijdag. Je kunt voor elke dag een passende activiteit bedenken. Denk bijvoorbeeld aan samen wandelen in de pauze, elk uur een timer zetten en even je blik afwenden van je pc-scherm, om 17:00 stoppen met werken, fruit kopen voor op kantoor, in gesprek met je collega gaan over jullie drijfveren, etc. Laat je creativiteit de vrije loop, zolang het maar bijdraagt aan ontspanning en werkplezier. Stuur je idee naar ons op en maak kans op het winnen van ons boek!

 

Win het boek ‘Wie temt het beest in jou?’
Wij zullen het meest originele idee belonen met het boek Wie temt het beest in jou? Van Inga Freudenberg–van Gastel. Jouw temperament zegt namelijk ook iets over jouw valkuilen met betrekking tot stress. Stuur je idee uiterlijk vrijdag 15 november voor 17:00 uur toe naar [email protected] Uiterlijk 22 november hoor je van ons of je de gelukkige bent!

 

Wat doen wij zelf?
Wij zijn deze week gestart met een gezamenlijk koffiemoment en hebben onze persoonlijke voornemens voor een ontspannen week vol werkplezier vastgesteld. We zullen hier halverwege en aan het einde van de week op terugblikken. Daarnaast hebben we onder andere gezamenlijke wandelingen en lunches in het vooruitzicht en gaan we masterthema’s voor ons kerstdiner bedenken!

 

Wij hebben er zin in en hopen dat jij ook een week vol werkplezier tegemoet gaat!

 

Meer weten?
Wil je weten wat Freudenberg voor jou (persoonlijk of voor jouw organisatie) kan betekenen in het kader van werkplezier, neem gerust contact met ons op!