Blog

 

Bore-out: stress door verveling 

 

Opgebrand raken door weinig uitdaging

Verveling op het werk

 

Enige tijd geleden kwam een vrouw bij mij voor coaching. Zij vertelde mij dat zij zich verveelde op haar werk en dat dit haar in verwarring bracht. Zij is manager binnen een overheidsinstelling en in de ogen van anderen heeft zij een baan met veel verantwoordelijkheden, uitdagingen en aanzien, maar zo ervaarde zij het zelf niet en dat bracht verwarring. Sterker nog, ze vond haar baan saai en niet zo veel voorstellen.

 

Gebrek aan uitdaging

Geprikkeld worden en het ervaren van uitdaging in hetgeen je doet, zijn van belang om lekker in je vel te zitten en plezier te hebben in je werk. Het gebrek aan uitdaging levert spanning op en kan zelfs leiden tot een bore-out. De coachee zat er middenin. Ze had last van haar nek, was snel geprikkeld, had een kort lontje naar anderen toe, was vermoeid en ging nog meer werken om die uitdaging te vinden.

 

Opgebrand door verveling

De signalen zijn nagenoeg hetzelfde als bij een burn-out. Over een burn-out lees je veel in de media, over een bore-out is veel minder bekend. Er zijn wel wat boeken over geschreven, maar veel onderzoek is er nog niet gepubliceerd. De omgeving van mijn coachee dacht dat ze opgebrand was door de werkdruk. Het opgebrand zijn klopt, maar dan niet door de werkdruk, maar door verveling en gebrek aan uitdaging.

 

Ervaringsdeskundige bore-out

Ikzelf ben ook ervaringsdeskundige als het gaat om een bore-out. Bij een vorige werkgever ervaarde ik zo weinig werkdruk en uitdaging dat ik ’s nachts wakker lag, emotioneel was, mij naar mijn werk toe moest slepen omdat ik zo weinig zin had en ik de dagen heel erg lang vond duren. Het brak mij letterlijk op. Ik weet nog dat ik erg aan mijzelf twijfelde. Ik dacht dat ik een toffe baan had, want het was de baan die ik altijd wilde. In de werkelijkheid paste de baan niet bij mij, maar durfde ik de stap niet te nemen om iets anders te gaan doen. Het moest toch een keer lukken dat de baan mij wel ging passen? Ik bleef volhouden met als gevolg dat ik op een gegeven moment met tranen bij mijn leidinggevende in de kamer zat. Ze bood mij aan om coaching te gaan volgen.

 

Inzichten door coaching

Dankzij een externe coach ben ik tot inzicht gekomen wat er nu echt bij mij paste en dankzij de coaching groeide mijn zelfvertrouwen om die stap ook te zetten. Niet lang daarna kwam ik Freudenberg tegen. Overigens heb ik nog steeds snel last van ‘verveelangst’ / angst en stress door verveling. De bore-out heeft er best ingehakt. Als er een periode is binnen mijn werk dat het wat rustiger is, ervaar ik al snel spanning. Het is ook wat bij mij hoort en ik weet er nu beter mee te dealen, bijvoorbeeld door mijn zorg te delen met anderen en ontspanning te zoeken door te gaan sporten. Af en toe even pas op de plaats is gezond, sterker nog een beetje vervelen daar is niets mis mee, maar mocht je twijfelen en er echt spanning van blijven houden dan kan coaching je er bij helpen.

 

Angst voor verveling

De coachee is inmiddels op de goeie weg terug. Zij heeft ook even pas op de plaats genomen door tijdelijk te stoppen met werken. Ze is tot inzicht gekomen dat de werkplek haar weinig uitdaging biedt en niet bij haar past. We zijn aan het onderzoeken welke functies bij haar passen en hoe zij haar leven vorm wil geven, zodat zij de uitdaging gaat vinden die ze zoekt. En ook zij zal af en toe nog wel last hebben van die ‘verveelangst’. De coaching biedt haar tools en inzichten om hier nu anders mee om te gaan dan voorheen.

 

Herken jij je in dit verhaal? Heb je last van verveelangst of juist dat het werk te veel is? Je kan altijd bij ons terecht voor informatie en begeleiding!

 

Annemieke Meerstra