De omgeving van ons nieuwe kantoor in de vestiging van Hellevoetsluis en het mooie weer hebben mij de afgelopen week al een paar keer verleid om met een coachée te gaan wandelen over de wallen. Naast het gesprek met elkaar zijn er een aantal positieve effecten te koppelen aan het buiten coachen.

  • Being away – je bent even helemaal weg van de dagelijkse beslommeringen. Een effect dat heel snel optreedt zodra je buiten bent.
  • Putting in perspective – Zijn en wandelen in de natuur helpen ons ervaringen, gedachten, gevoelens in perspectief te zetten. De grootsheid van de natuur heeft een relativerend effect.
  • Easier to talk: doordat je niet de hele tijd oog in oog bent met elkaar kan het makkelijker zijn persoonlijke  dingen te vertellen.
  • Pleasing our senses. De natuur geeft zintuiglijke sensaties. ‘Zoals de wind door je haren en op je wangen, de geur van de zee op de wallen, de stilte, het kabbelen van het water. Een mindfull ervaring waarin ruimte komt voor zelfreflectie, emoties te accepteren en in actie komen.

En voor de coach ook fijn om in beweging te zijn en in de frisse lucht de geest te scherpen en te kunnen focussen op hetgeen gezegd wordt.