In hoeverre ben jij bewust geweest van je activiteiten vandaag? Grote kans dat je globaal wel kunt benoemen wat je wanneer en op welke manier gedaan hebt. Weet je ook het antwoord op de volgende vragen? Hoe smaakte je ontbijt? Welke route heb je precies afgelegd vandaag? Stond je ergens in de file of had de trein vertraging en zo ja waar was het precies? Hoe reageerde je er op? Hoe zag de lucht eruit? Waar heb je de zon op je huid gevoeld vandaag? Hoeveel koffie/thee heb je vandaag gedronken, hoe smaakte het? Als je op een aantal vragen niet precies antwoord kunt geven, ben je waarschijnlijk op die momenten niet met je volle aandacht geweest bij wat je op dat moment aan het doen was. Het scheelt natuurlijk een hoop tijd als we zaken op de automatische piloot kunnen doen waardoor we aandacht over houden voor andere zaken. Aan de andere kant ontneem je jezelf ook de mogelijkheid om even tot rust te komen en te genieten van je ontbijt, het mooie weer of een bak koffie. Even een stapje terugdoen en stilstaan bij wat je op dat moment ervaart kan je dan ook energie geven om daarna weer geconcentreerd aan te slag te gaan. Gun jij jezelf daarom vandaag een minuut de tijd om even helemaal niks te doen? Veel plezier! 🙂