Deze week is het de week van de werkstress. Ik las een artikel in het AD met de top 7 hoe je zo snel mogelijk in een burn-out terecht komt. Hilarisch stukje met een vette knipoog, want wie wil er nu in een burn-out terechtkomen? De tegenhanger van de burn-out is de bore-out. In plaats van dat het allemaal te veel is, ervaar je te weinig uitdaging en kan het zelfs zo zijn dat je je vreselijk verveelt op het werk. Niets is zo vervelend als het gevoel dat je weinig om handen hebt of weinig uitdaging ervaart. Tenminste, zo heb ik dat aan den lijve ondervonden ruim 11 jaar geleden. De symptomen van een bore-out zijn hetzelfde als bij een burn-out en dus een bore-out kan ook veel werkstress en onrust opleveren. Er is alleen minder over bekend. In ieder geval is er nog geen top 7 van hoe je in een bore-out terecht komt :-). Bij Freudenberg hebben wij veel ervaring met werken naar herstel en groei op het gebied van bore-out en burn-out. Onze coachingstrajecten en ook de trainingen ‘Sterk genoeg om bang te zijn’, ‘Geluk begint bij jezelf’ en ‘Tijd om los te laten’ helpen jou erbij om verandering in je werk en leven aan te brengen dan wel anders met zaken om te gaan, zodat je minder druk(te) en meer rust ervaart. Alle trainingen doen dat op hun eigen wijze en met hun eigen thema’s. Dus wees welkom als je kampt met werkstress en natuurlijk ook met alle andere vraagstellingen die gaan over jouw persoonlijke groei!