Van jongs af aan maken we veel werk gerelateerde keuzes. We kiezen een hobby, middelbare school, bijbaantjes, een opleiding/studie, en waar we gaan solliciteren. Voor de een is dit heel makkelijk; voor een ander is dit een moeizamer proces. Steeds vaker hoor ik mensen die, net als ik een paar jaar geleden, klaar zijn met een opleiding of gestart zijn met een eerste baan en zichzelf de vraag stellen, ‘En nu?’ ‘Wat kan ik gaan doen?’ En ‘Wat wil ik’? Het is aan de ene kant een luxe dat we ons met deze vraag bezig kunnen houden. Aan de andere kant kan het ook een gevoel van druk of stress opleveren omdat we bijvoorbeeld het gevoel hebben in 1 keer ‘juist’ te moeten kiezen. Maar wat is juist? En zijn onze keuzes wel zo rationeel als wij denken? Worden onze keuzes niet ook beïnvloed door ‘statusdenken, angsten of irrationele emoties’, zoals Nobelprijs winnaar R. Thaler beweert over economische keuzes (zie ook: https://www.volkskrant.nl/buitenland/amerikaan-richard-thaler-wint-nobelprijs-voor-de-economie-de-calculerende-rationele-burger-bestaat-niet~a4520853/). Loop jij rond met keuzes of vragen over je loopbaan, weet je bijvoorbeeld niet wat je wilt, waar je goed in bent, of weet je het wel maar houdt iets je tegen? Wil je jouw irrationele gedachten eens onder de loep nemen? Misschien is P.R.E.T. werkt! dan iets voor jou, als je hierover meer wilt weten ben je van harte welkom!