Ik had vandaag een Skypeafspraak met een coachee die al bijna een jaar rondreist met haar gezin. We hadden elkaar lang niet gesproken. Het bijzondere aan haar verhaal is dat, toen wij elkaar voor het eerst spraken ruim 4 jaar geleden, zij vertelde dat zij van reizen houdt. Zij werkte op dat moment voor een grote, zakelijke dienstverlener op een vaste werkplek in Nederland. Zij was ambitieus, wilde groeien en manager worden. Dat rijmde niet met haar reislustigheid en het plezier en geluk wat zij uitstraalde als zij over reizen sprak. Inmiddels is het 4 jaar later en heeft zij het roer omgegooid en hadden wij vandaag een Skypeafspraak met 6 uur tijdsverschil. Zo stoer dat zij dit avontuur is aangegaan! Uiteraard met vallen en opstaan, want het is niet altijd gemakkelijk de situatie waar zij nu in verkeert. En toch ook zo trouw aan zichzelf. Gelukkig zijn en je eigen pad volgen…. Dat is dus helemaal niet zo gemakkelijk dat werd door haar verhaal weer duidelijk. Zij mist haar familie en vrienden en aan de andere kant geniet zij van wat de wereld haar biedt. Het was fijn haar vandaag te kunnen begeleiden bij haar volgende keuze in haar leven. Bijzonder en dankbaar dat na 4 jaar iemand weer bij mij komt voor begeleiding vanaf een hele verre plek. Wat ik nou zo bijzonder vind aan dit gesprek was het inzicht dat trouw zijn aan jezelf, dus gaan reizen in plaats van hard, ambitieus werken ook ten koste gaat van zaken. Ik zei ook tegen haar dat gelukkig zijn nooit optimaal kan zijn en dat was gelijk ook weer een inzicht voor mijzelf. Het heeft een keerzijde anders zou je dat gelukkige gevoel ook niet kennen. Dus dank je wel voor dat inzicht vandaag… Geniet van jouw reis en gezin en kom ooit weer veilig thuis, waar dat ook moge zijn.