Ongeveer 2 jaar geleden, tijdens een heerlijke minivakantie in Zuid-Frankrijk, kwam ik op het idee om een training te schrijven over geluk, omdat ik mij daar onder het genot van een heerlijk drankje en samen met vrienden heel gelukkig voelde. Vooral de vraag “Wat maakte mij daar nou gelukkig?” hield mij bezig, want het kan toch niet zo zijn dat ik naar Zuid-Frankrijk moet gaan met vrienden om gelukkig te zijn… Daarnaast ken ik het gevoel van ongelukkig, boos en verdrietig zijn ook heel goed…. Dus wat te doen als het geluk er niet is of zelfs ver te zoeken is? Mijn zoektocht naar geluk is toen gestart, maar ik bleef er mee stoeien en mijn training kwam niet van de grond omdat “geluk” een heel breed en, voor mij ook, een ingewikkeld onderwerp is. En tja wie ben ik nou om daar een training over te schrijven? Toch heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik in september 2016 met een trainersopleiding gestart om te leren een training te schrijven en te geven op identiteitsvraagstukken en dus over geluk…. Uiteindelijk bleek het onderwerp inderdaad niet eenvoudig en was het vooral een pittige zoektocht naar waar ik zelf gelukkig van word en wat ik te doen heb als ik het niet ben….. En met die zoektocht en de puzzeltjes die ik uiteindelijk heb gelegd en nog steeds aan het leggen ben, is de training “geluk begint bij jezelf” geboren. En afgelopen dinsdag 20 juni vond dan eindelijk de eerste trainingsdag van “Geluk begint bij jezelf” plaats…. Samen met Inga en een groep van 8 deelnemers zijn wij op zoek gegaan naar de elementen die de deelnemers gelukkig maken. En of de deelnemers nu meer geluk ervaren? Dat zal zich moeten laten blijken tijdens de tweede dag van de training die plaatsvindt in augustus. In ieder geval zijn zij met inzichten en huiswerk, geluk komt niet vanzelf namelijk :-), naar huis gegaan. En ik? Ik heb genoten om mijn training te mogen geven aan lieve mensen die zich openstelden met hun persoonlijke verhalen. Als jij meer wilt weten over “geluk begint bij jezelf?”  Check onze website voor meer informatie over deze tweedaagse training. Je mag natuurlijk ook bellen of een mail sturen! Wees welkom!