… Is het halve werk. Terugkijkend op alweer een maand bij Freudenberg besef ik hoe belangrijk een goed begin bij een nieuwe baan is. Hoe maak je het als werkgever tot een goed begin voor de werknemer? Freudenberg weet raad: zorg voor een warm welkom met om te beginnen de welkomstblog, een mooie bos bloemen, eenmalige knuffels, interesse, betrokkenheid, bila’s en humor. En last but not least trakteer op een gigantisch ei van chocola (succes gegarandeerd).

… is de helft. Wat kan een medewerker betekenen? Kijk mee, stel vragen, pak verantwoordelijkheid, spring in het diepe (ook als dit een slapeloze nacht oplevert, één kan geen kwaad), toon je interesse, geef aan wat je nodig hebt en probeer jezelf te zijn.

… de tweede helft. In mijn geval leidde dit tot een intensieve leerzame maand vol met variërende activiteiten: het afnemen van assessments, schrijven en redigeren van adviezen, een intake, trainingsacteren en natuurlijk het motto van Freudenberg: Veel plezier!